İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonunda Ahmet Küçükbay Gözaltına Alındı

İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonunda Ahmet Küçükbay Gözaltına Alındı
İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu bazı iş adamları gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu bazı iş adamları gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, bazı adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyonda, örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıyor.

Bu arada, operasyon kapsamında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir'de, iki gün önce düzenlenen operasyon kapsamında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ile bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.