İzmir'deki Genç Kadının Öldürülmesine İlişkin Dava

İzmir'deki Genç Kadının Öldürülmesine İlişkin Dava
Çiğli ilçesinde, kız arkadaşını öldürdükten sonra naylon poşete sararak banyoda saklayan sanık ile ona yardım ettiği gerekçesiyle haklarında dava açılan iki kişinin yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Çiğli ilçesinde, kız arkadaşını öldürdükten sonra naylon poşete sararak banyoda saklayan sanık ile ona yardım ettiği gerekçesiyle haklarında dava açılan iki kişinin yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ümit Şentürk, G.K. ile İ.Ö, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı hazır bulundu.

Sanık Şentürk, maktul Funda Gülmez'in ailesinden özür dilediğini belirterek, "Aldatıldığım, ihanete uğradığım için Funda'yı öldürdüm." dedi.

Olayın yaşandığı anı anlatan Şentürk, "Ölünün yanında 5-10 dakika oturdum. Evden çıktım, parmağım kanadığından yara bandı aldım. Markette koli bandı ve siyah poşet alıp eve döndüm, cesedi banyodan çektim, siyah poşetle bantladım." ifadelerini kullandı.

Kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini anlatan sanık G.K, kocasının da izniyle Gülmez ile Şentürk'ün bir süre kendilerinde kaldığını, olay günü dışarıda olduğunu, eve geldiğinde banyoda cesedi görünce polisi aradığını kaydetti.

Sanık İ.Ö. ise olayın yaşandığı eve hiç girmediğini, herhangi bir şekilde cesedi bantlamadığını iddia ederek delilleri karartacak bir eyleminin olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, İ.Ö. ve G.K'nın tahliyesine, Şentürk'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Çiğli ilçesinde, 21 Mart'ta 25 yaşındaki Funda Gülmez bıçakla öldürüldükten sonra poşete sarılmış halde yaşadığı evin banyosunda yakınları tarafından bulunmuştu. Cinayet zanlısı Ümit Şentürk ile G.K, İ.Ö. gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Şentürk hakkında "Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, G.K. hakkında "suça iştirak etmek" suçlamasıyla 20 yıla kadar, İ.Ö. ise "delilleri karartmak" suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.