İzmir'deki Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

İzmir'deki Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu
Adliyeye sevk edilen 20 zanlı tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'deki göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 22 zanlıdan 20'si tutuklandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerinin ayakkabı ustası Suriyeli F.F liderliğinde kurulduğu tespit edilen kaçakçılık şebekesine düzenlediği operasyonda, gözaltına alınan 16'sı Suriye vatandaşı 22 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan 2 Suriyeli, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla salıverildi.

Adliyeye sevk edilen 20 zanlı ise savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığına aracılık etmek" suçundan tutuklandı.

İzmir'de önceki gün düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanan Suriyeli F.F liderliğinde kurulduğu iddia edilen kaçakçılık şebekesinden 22 zanlı gözaltına alınmıştı.

F.F'nin bir kez kara, 2 kez de deniz yoluyla Avrupa ülkelerine geçmek istediği ancak güvenlik güçlerince yakalandığı, bu süreçte göçmen kaçakçılığı yapan kişilerle tanıştığı, kaçış yöntemleri hakkında bilgi alarak bağlantılar kurduğu, ardından da şebeke kurduğunun saptandığı bildirilmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.