İzmir'deki Motosiklet Kazası

İzmir'deki Motosiklet Kazası
Buca ilçesinde kamyonete çarpan motosikletteki kadının ölümü üzerine açılan davada, kamyonet sürücüsüne 36 bin 450 lira para cezası verildi

Buca ilçesinde kamyonete çarpan motosikletteki kadının ölümü üzerine açılan davada, kamyonet sürücüsüne 36 bin 450 lira para cezası verilip, ceza ertelendi.

İzmir 10 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Murat Pilatin, avukatı İlhan Erkul ile müşteki sanık Ramazan Çalışkan ve avukatı Mehmet Başoğlu katıldı.

Avukat İlhan Erkul, müvekkilinin ölüme çok üzüldüğünü, belirterek, “Ancak kazanın meydana geldiği yol, seçim nedeniyle alelacele yapılmış ve devreye sokulmuş bir yoldur. Söz konusu yolda kusur olduğu kanaatindeyim. Keşif mahallinde mahkeme heyeti de yoldaki sıkıntıları görmüştür. Arkadan ve yandan çarpmanın olması da aynı kanaati doğurmaktadır. Müvekkilim itinalı bir şofördür. Beraatini talep ediyoruz” dedi.

Kazada kendisi yaralanan, eşi ölen Ramazan Çalışkan ise kazanın olduğu yerde sola geçiş yasağı bulunduğunu, sanığın süratli bir şekilde yola girdiğini söyleyerek, “Hayatımız 'keşke'ler üzerine kurulamaz. Kazada bir can yitirildi. Ehliyetinizin çok süper olmasının bir önemi yoktur. Sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, sanık Murat Pilatin'in bilirkişi raporuna göre “geçiş önceliği olan araca yol vermemek ve şerit ihlali kusurları ile araç kullanmak” nedeniyle asli kusurlu olduğunu belirterek, sanığı önce 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, duruşmadaki iyi hali ve pişmanlığını dile getirmesi nedeniyle bu cezanın 3 yıl 4 aya düşürülerek 36 bin 450 lira adli para cezasına çevrilip 5 yıl ertelenmesine, ehliyetine 1 yıl el konulmasına karar verildiğini açıkladı. Mahkeme heyeti, Ramazan Çalışkan'a ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

24 Haziran günü meydana gelen kazada, Ramazan Çalışkan'ın kullandığı 45 KU 395 plakalı motosiklet, Yeşildere Konak Tünelleri kavşağından Buca yol ayrımına seyrederken Murat Pilatin'in (24) kullandığı 33 BRY 64 plakalı kamyonete arkadan çarpmış, yola devrilen motosikletteki Ramazan Çalışkan ve eşi Birgül Çalışkan (36) ağır yaralanmış, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Birgül Çalışkan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.