İzmir'deki terör operasyonu

İzmir'deki terör operasyonu
Savcılığın serbest bırakılmasına itiraz ettiği HDP'nin Buca ve Konak İlçe Eş Başkanları için de tutuklama kararı verildi- HDP Buca İlçe Eş Başkanı C.A yakalanarak, cezaevine gönderilirken, Konak İlçe Eş Başkanı M.K'nın ise arandığı bildirildi

İZMİR (AA) - İzmir'de nevruz bahanesiyle molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla eylem yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla tutuklananların sayısı, savcılığın serbest bırakılanlara itirazının ardından, 2 kişinin daha tutuklanmasıyla 10'a yükseldi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca, operasyon kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 12 şüphelinin de tutuklanması istemiyle, Sulh Ceza Hakimliğine itiraz edildi.

Tutuksuz yargılanacak olan şüphelilerin durumlarını görüşen Sulh Ceza Hakimliği, HDP Buca İlçe Eş Başkanı C.A ile Konak İlçe Eş Başkanı M.K'nın da tutuklanmalarına karar verdi.

Karar sonrası HDP Buca İlçe Eş Başkanı C.A, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanarak cezaevine gönderilirken, Konak İlçe Eş Başkanı M.K'nın ise arandığı öğrenildi.

Böylece operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 10'a yükseldi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatı ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 8 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında 3 dernek ve bir HDP ilçe temsilciliğinin de bulunduğu 32 adreste arama yapılmış, kentte nevruzu bahane ederek, molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları öne sürülen 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonda 2 kuru sıkı tabanca ve bunlara ait 89 fişek ile terör örgütüne ait bazı yayınlar ele geçirilirken, gözaltına alınanlar arasında HDP Buca İlçe Başkanı C.A. ve Konak İlçe Başkanı M.K. ile ilçe teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu bildirilmişti.

Zanlılardan HDP Bayraklı ilçe yöneticilerinden S.S. ile H.K, D.K, E.G, L.İ, E.T, E.S. ve A.E. tutuklanmış, şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla savcılıktan serbest bırakılırken, HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K'nın da aralarında bulunduğu diğer 12 şüpheli ise çıkarıldıkları 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.