İzmir'deki terör saldırısına tepkiler

İzmir'deki terör saldırısına tepkiler
İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısına tepkilerini gösteren sivil toplum kuruluşları, Fethi Sekin'in şehit düştüğü yere karanfil bırakarak terörü lanetledi- Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özdemir:- "İster, DEAŞ, ister

İZMİR (AA) - İzmir'deki terör saldırısına yönelik sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bağlı Belediye-İş Sendikası üyeleri ile Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir 2 Nolu Şube üyeleri, ayrı gruplar halinde İzmir Adliyesi Şehit Fethi Sekin'in şehit olduğu yere karanfil bırakarak terörü kınadı.

Adliyenin C kapısına gelen Belediye-İş Sendikası üyeleri, terör saldırısını kınayarak lanetledi. Fethi Sekin'in şehit düştüğü yere karanfil bırakan grup, İstiklal Marşı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, sendika olarak terörü her zaman lanetlediklerini belirtti.

Türkiye'nin ve İzmir'in barış havasını kimsenin bozamayacağını söyleyen Yıldırım, "Allah rahmet eylesin Fethi Sekin kardeşimiz, Hasan Tahsin'den sonra Kubilay'dan sonra İzmir'in üçüncü en büyük kahramandır." dedi.

Yıldırım, 40 yıldan bu yana ülkenin başında bir PKK illeti bulunduğunu belirterek, "Her zaman ordu ve emniyetimizin yanındayız. Ulusumuzun birlik ve beraberliğini kimse bozamaz. Atatürkümüzün koyduğu hedeflere ulaşmak anlamında kol kola gireceğiz bu sıkıntılı günleri aşacağız." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimse bozamaz"

Belediye-İş üyelerinin ardından Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube üyeleri terör olayının yaşandığı noktaya geldi.

Sağlık-Sen İzmir 2. Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, burada yaptığı basın açıklamasında, terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğuna, bunu da ancak akıl, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişilerin ve grupların işleyebileceğine dikkati çekti.

Terör saldırılarının Türkiye'nin geleceğini karartmaya yönelik eylemler olduğunu ifade eden Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:

"İster, DEAŞ, ister PKK, ister FETÖ bu örgütler ve onların iş birlikçileri birlik ve beraberliğimize yenilecek, kazdıkları kuyuya düşeceklerdir. Gezi olaylarında içerideki maşalarıyla iş tuttular, olmadı.17-25 aralık yargı darbesine çanak tuttular, olmadı. FETÖ hainlerini kullanarak 15 Temmuz alçak darbe planlarını hayata geçirmeye kalkıştılar yine olmadı. Ekonomi ile yapmaya kalktılar olmadı, olmuyor. Terörle diz çöktürmeye çalışıyorlar yine olmayacak. Ne yapsalar boş. Çünkü en büyük güç kaynağımız, birliğimiz ve inancımız."

Özdemir, terör olayında şehit olan polis memuru Sekin'nin çok büyük faciayı engellediğini ve teröristlere tek başına diz çöktürdüğünü vurguladı.

Basın açıklamasının ardından Sağlık-Sen üyeleri patlamanın olduğu yere karanfil ve şehidin fotoğrafını bıraktı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.