İzto Vergi Ödül Töreni

İzto Vergi Ödül Töreni
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Tek bir talebimiz var devletten, para pul istemiyoruz, bizim prangalarımızı çıkarırsanız müteşebbisimizin yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir iş yok"- İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: - "Elbette AB'ye tam üye olmak ist

İZMİR (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak devletten tek isteklerinin rekabet ettikleri ülkelerdeki girişimcilerle eşit ortamda mücadele vermek olduğunu belirterek, "Tek bir talebimiz var devletten, para pul istemiyoruz, bizim prangalarımızı çıkarırsanız müteşebbisimizin yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir iş yok." dedi.

Hisarcıklıoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından 2015 yılı rakamlarına göre vergi ödeme ve döviz kazandırmada başarılı üyelerin ödüllendirildiği Geleneksel Vergi Ödül Töreni'nde, zor şartlarda ayakta kalmayı başaran, üzerine vergi ödeyerek ve döviz kazandırarak başarı sağlayan bu firmaların kıymetinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle devlet yetkililerine bu insanlara sahip çıkılması gerektiği konusunda çağrıda bulunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Tek bir talebimiz var devletten, para pul istemiyoruz. Önümüzde eğer 18 ülke varsa bu ülkelerin iş dünyası hangi şartlarla çalışıyorsa devletimizden isteğimiz bize o şartları sağlasınlar. Gerisini biz hallederiz. Onlardan geride kalmayalım, onlarla eşit seviyeye getirin bizi. Bizim prangalarımızı çıkarırsanız bizim müteşebbisimizin yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir iş yok." diye konuştu.

- Toparlanma süreci

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise imalat sanayisinde bir toparlanma sürecinin yaşandığını söyledi.

Demirtaş, İzmir'de yıl başından 23 Nisan'a kadar 39 bin 648 istihdam sağlandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sözünü verdikleri 100 bin ek istihdam hedefini tutturacaklarına inandıklarını kaydetti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Türkiye'yi siyasi denetime alma kararını da eleştiren Demirtaş, buna gerekçe olarak OHAL sürecinin gösterildiğine işaret etti.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Acaba Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birisinde parlamento bombalansaydı, Cumhurbaşkanlığına bombalar atılsaydı, devletin tüm organları bir terör örgütü tarafından ele geçirilmiş olsaydı ne yaparlardı? Ama onlar bizi anlamak istemiyorlar. Elbette AB’ye tam üye olmak istiyoruz. Bizler vazgeçilmez kilit ticari partnerleriz. Ama ülkemizin gururu ve onuru her şeyin üzerindedir. Avrupa Birliği’nin bize ders vermesine ihtiyacımız yok. Bu nedenle son alınan kararı haksız ve yanlış buluyoruz. Yine de soğukkanlı olmalıyız. Çünkü ekonomik olarak çok güçlü bağlarımız var."

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in vergi konusunda çok duyarlı bir kent olduğunu belirtti.

Törende 2015 yılı döneminde en fazla kurumlar vergisi ödeyen Gediz Elektrik, Çimentaş ve Batıçim ile en fazla gelir vergisi veren Tarsav Deneysel Tarım Kollektif Şirketi, Ali Özkan ve Vedat Zor isimli mükelleflere ödülleri verildi.

Törende vergi ödeme ve döviz geliri sağlamada başarılı olan firmalara 122 altın, 105 gümüş ve 96 bronz madalya verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.