Jandarma, Down Sendromlu Çocukları Unutmadı

Jandarma, Down Sendromlu Çocukları Unutmadı
Jandarma Genel Komutanlığı, "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, down sendromlu çocukları ağırladı

ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanlığı, "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, down sendromlu çocukları ağırladı.

Jandarma Genel Komutanlığınca Ankara Özdecan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden 28 öğrenci, öğretmen ve aileleriyle Anıttepe Jandarma Sosyal Tesisleri'nde misafir edildi. Etkinlikte, öğrencilere sinevizyon gösterisi sunularak jandarmanın faaliyetleri anlatıldı. Canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atalay, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrenciler ile öğretmen ve ailelerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Down sendromlu çocukların diğer çocuklardan farkı olmadığını belirten Atalay, "Jandarma ailesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizleri çok seviyoruz." dedi.

Etkinlikte konuşan down sendromlu öğrenci İris Gonca Doğan da herkesin farklı yetenekleri olduğunu ifade ederek, "Ben down sendromluyum. Ekstra kromozoma sahibim. Sizler 46, ben 47 kromozomluyum. Bu, sahip olduğum her şey değildir. Ben de sizler gibi bir bireyim. Benim de bir adım var. Lütfen bana ve bizlere adımızla hitap edin. Bu sendrom beni ben yapan güzel benliğimin bir parçası." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.