Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

Jandarmaya Dokunmayın

Jandarmaya Dokunmayın

Gündemde artık yine bildik bölücü terör örgütü eylemleri… Ülkemizin doğusunda yol kesme, adam kaçırma, araçlarda kimlik kontrolü ve yakma eylemleriyle terör örgütü yine maddi manevi zarar vermeye başladı. Böyle bir ortamda siyasal iktidarın Avrupa Birliği’nin tavsiyeleri, iç işlerinde geçmişte jandarmaya yüklenmeye çalışılan olaylar nedeniyle jandarma teşkilatının emniyet teşkilatı örneğiyle bir kır polisine döndürme çalışmaları uzun zamandır sürdürülmektedir.

Jandarma teşkilatı cumhuriyetin en eski kurumlarından olup Anadolu’nun kasaba, köy, ilçe ve illerinde kırsalda görev yapan, subay, astsubay, uzman erbaşları ve Mehmetçikleriyle iyi yetişmiş kadrolarıyla ülkemizin yüz akı bir teşkilattır. 1987 yılından itibaren terörle mücadele görevi verilen jandarma teşkilatı zamanla terörle mücadelede profesyonel bir güç haline gelmiştir. Jandarma tarihi terörle mücadele alanı sayısız kahramanlıklarla doludur. Jandarma teşkilatımız binlerce şehit vermiş aynı zamanda gazi bir komutanlıktır.

Belirli odaklar jandarmanın bu başarılarını örtmek, karalamak için uzun bir süredir sistemli bir kötüleme, yalanlarla dolu, sahte belgelerle kirletme yarışına girmişlerdir, jandarma teşkilatına yapılan bu asimetrik ve psikolojik saldırıya siyasilerde inanarak bu teşkilatı baskı altına almak için uğraş vermişlerdir. Bu nedenle jandarma teşkilatı uzun süredir siyasilerin, terör örgütünün, jandarmayı tanımayan bazı entel yazarçizer takımının baskısı altındadır. 25 bin uzman jandarması, her biri terörle mücadele alanında deneyimli, doğu ve güneydoğuyu avcunun içi gibi bilen, her biri en az 5 defa doğu görevine gitmiş subay ve astsubaylarıyla, terörle mücadelede PKK’nın korkulu rüyası jandarma özel harekat birlikleriyle büyük bir çoğunluğu üniversite mezunu olan jandarma teşkilatı Türkiye iç güvenliğinin bel kemiğidir.

Trafik, uyuşturucu konusu ve takibi, kriminal konusu, adli kolluk konusu, çevre sorunları, sosyal sorumluluk projeleri, engellilere askerlik uygulamaları konularında deneyim kazanmış binlerce personeliyle ülkemizin huzuru için gece gündüz suçluların korkulu rüyasıdır jandarma.

İşte böyle bir kurumsallaşmış deneyimli bir teşkilatın Türkiye’ye en çok lazım olduğu bir dönemde bazıları jandarmayla uğraşmaya, onu yok etmeye, en azından teşkilat yapısını bozmaya çalışmaktadırlar. Hatta o kadar cahiller ki jandarma içişlerine bağlansın diyorlar. Şu anda Jandarma Teşkilatı,  Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır. Düşünün 175 yıllık bir jandarma teşkilatını yok etmek en azından jandarma tarihini yok etmektir. Dünyanın tüm ülkelerinde jandarma vardır ve aşağı yukarı hepsi bizim jandarma teşkilatımızın benzeridir. Ülkemizde jandarma teşkilatı 1998 yılına kadar PKK terör örgütünü yenmiş ve terörün aşılmasında büyük bir pay sahibi olmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR