Japon heyet, Hüyük'te incelemelerde bulundu

Japon heyet, Hüyük'te incelemelerde bulundu
KONYA (AA) - İçişleri Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından yürütülen, Türk Hükümeti'nin bölgesel gelişimiyle ilgili...

KONYA (AA) - İçişleri Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından yürütülen, Türk Hükümeti'nin bölgesel gelişimiyle ilgili politikalarını teyit etmek, bölgesel gelişimin durumu ile zorluklarını teyit etmek üzere sekiz kişilik Japon heyet, Hüyük ilçesinde incelemelerde bulundu.

İnceleme için gelen heyet, Kaymakam Bayram Türker'i makamında ziyaret ederek, Hüyük'le ilgili bilgi aldı. Kaymakam Türker, ilçenin öne çıkan değerleriyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Sunumda, ilçenin genel bir tanıtımını yapan Türker, organik Hüyük çileğinin ve üretiminin ilçede geldiği nokta hakkında bilgilendirme yaptı.

Sunumdan sonra heyet, Kaymakam Türker ile birlikte Hüyük'te çilek üretimi için inşa edilen göletler ve kapalı devre sulama sistemleri ile çilek tarlalarına saha gezisi düzenledi.
İncelemeler bittikten sonra bölgenin tarihi miraslarından Eşrefoğlu Cami gezisi gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.