Japon Mutfağı Beyaz Perdeye Yansıyacak

Japon Mutfağı Beyaz Perdeye Yansıyacak
13. Ankara Japon Filmleri Festivali, Japonya Büyükelçiliği, The Japan Foundation, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Türk Japon Vakfı işbirliğiyle 26 Şubat'a kadar "Japon mutfağı" teması ile sinemaseverlerle buluşacak

ANKARA (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - 13. Ankara Japon Filmleri Festivali, Japonya Büyükelçiliği, The Japan Foundation, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Türk Japon Vakfı işbirliği kapsamında "Japon mutfağı" teması ile sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

AA muhabirinin Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara'da düzenlenecek film festivali kapsamında 4 film Japonca seslendirmeli ve Türkçe alt yazılı olarak seyirciyle buluşacak.

Ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak 1'i belgesel 4 film, bugün ve yarın Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 25 ve 26 Şubat'ta ise Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Türk-Japon dostluğunun beyaz perdeye yansıtılacağını belirten büyükelçilik yetkilileri, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Japonya-Türkiye ortak yapımı Ertuğrul 1890 filmi, iki ülke halkının tarihsel süreçte karşılıklı yardımlaşmalarına ışık tutarken, iki ülkede toplam bir milyondan fazla seyirci tarafından izlenmesi sayesinde, Japonya ve Türkiye arasındaki bağları tazelemiş, karşılıklı dostluğu daha da derinleştirmiştir. Bundan böyle sinema sayesinde iki ülke arasındaki kültürel alışverişin devam etmesini dileriz."

Türkiye'de Japon filmlerine ve kültürüne yönelik ilgi nedeniyle Akira Kurosawa ve Hayao Miyazaki'nin en çok tanınan yönetmenler arasında yer aldığını aktaran yetkililer, son yıllarda çıkan farklı eserlerin tanıtılması için sinemalarda veya film festivallerinde daha çok Japon filmine yer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Japon Büyükelçiliği yetkilileri, festivalin "Japon mutfağı teması" ile gerçekleşeceğini ve izleyicinin gösterim sonrasında Japonya'nın mutfak kültürünü yerinde deneyim için Japonya'ya gitmek isteyeceğini dile getirdi.

Türk turistleri Japonya'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyacaklarına işaret eden yetkililer, şunları kaydetti:

"Japonya'ya seyahat etmenin pahalı olduğu yönünde bir imaj var ancak Türk vatandaşlarının turistik amaçlı ziyaretlerinde vize uygulanmamakta. Ayrıca Japon Yeni, yabancı para birimleri karşısında eskisinden daha ucuz olduğundan bu sizin için bir fırsat olabilir. Ayrıca Türk mutfağında da Japon mutfağında da bölgesel özellikler ve çeşitlilik mevcut. Japonya'nın farklı bölgelerine ait mutfak kültürünü bu festivalde gösterilen filmleri izleyerek de anlayabilirsiniz. Türk mutfağı Japonların ağız tadına çok uygun, Japonya'nın büyük şehirlerinde kebapçılar bulunuyor, Türk dondurması da çok iyi bilinen yiyecekler arasında yer alıyor."

Yetkililer, bir önceki Ankara Japon Filmleri Festivali'nde, her seansta salonun dolduğunu ve 2 günde binden fazla izleyiciye ulaşıldığını, bu sene de aynı ilginin beklendiğini kaydetti.

- İlk gösterim bu akşam

Yönetmenliğini Yuzo Asahara'nın yaptığı Kutani porselenleri ve renkli lake kaplarda servis edilen Kaga mutfağını tanıtan "Samuray Mutfağının Hikayesi" isimli yapım, bu akşam 18.00'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ve 25 Şubat Cumartesi akşamı 19.00'da Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Yönetmenliğini Atsunori Kawamura'nın yaptığı, 88 yaşındaki yemek pişirme sanatçısı Yoshiko Tatsumi'nin kendisi için pişirmeyi sürdürdüğü "Yaşam Çorbası"nın kaynağını araştıran bir belgesel olan "Cennetten Damlalar", bu akşam 20.30'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 25 Şubat Cumartesi günü 16.00'da Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşacak.

Naoki Segi'nin yönetmenliğini üstlendiği komedi drama türündeki "Ramen Samurayının Gizli Tarifi" filmi, yarın saat 18.00'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 26 Şubat Pazar 14.30'da ise Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Yuki Tanada'nın yönetmenliğini yaptığı drama türü olan "Hayat için Tarifler" isimli film ise yarın 20.30'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve 26 Şubat Pazar 17.00'de Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.