Japonya, Amfibi Saldırı Gücü Kuruyor

Japonya, Amfibi Saldırı Gücü Kuruyor
NAGASAKI (AA) - Japonya ordusunun, ABD'nin deniz piyadelerine benzer bir amfibi saldırı gücü kurmak üzere hazırlıklara başladığı bildirildi.Kyodo haber...

NAGASAKI (AA) - Japonya ordusunun, ABD'nin deniz piyadelerine benzer bir amfibi saldırı gücü kurmak üzere hazırlıklara başladığı bildirildi.

Kyodo haber ajansının yayımladığı habere göre, Japonya Öz Savunma Kara Kuvvetleri, tugay boyutunda olması planlanan yeni kuvvette görev alacak askerlerin eğitilmesi için bir birlik kurulduğunu duyurdu.

Eğitim birliğinin kuruluş töreni Nagasaki'ye bağlı Sasebo'daki Ainoura kışlasında yapıldı.

ABD Deniz Piyadeleri tarafından da kullanılan, hem denizde hem de karada hareket edeen AAV-7 modeli çıkarma araçlarını envanterinde bulunduracak olan tugayın eğitim birliği Ainoura kışlasında konuşlanacak.

Gelecek mali yılın başında, Mart 2018'de göreve başlayacak olan amfibi harekat tugayı, ülkenin güney batısındaki Kuyushu Adası'ndan Tayvan'a kadar uzanan Doğu Çin Denizindeki Japon Adalarının savunmasından sorumlu olacak.

Doğu Çin Denizi’nde Japonya'nın "Senkaku", Çin'in de "Diaoyü" olarak adlandırdığı 5 ada ve 3 kayalıktan oluşan takımadalar, iki ülke arasında uzun süredir gerilime konu oluyordu.

Pekin yönetimi, 2013'te Doğu Çin Denizi’nin üçte ikisini içine alan bölge üzerinde Hava Savunma ve Tanımlama Bölgesi (ADIZ) ilan etmişti. Japonya da 2016'nın mart ayında bölgede radar gözlem istasyonu kurmuştu. İki ülke bölgede düzenledikleri askeri tatbikatlarda sık sık karşı karşıya geliyordu.

Japonya geçen yıl Doğu Çin Denizi adalarını koruyan sahil güvenlik gücünün kapasitesini artıracağını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.