Japonya, ihtilaflı adalara asker yerleştirdi

Japonya, ihtilaflı adalara asker yerleştirdi
Japonya Savunma Bakanlığı, Güney Çin Denizi'ndeki ihtilaflı adalara 160 asker k açıkladı

ANKARA (AA) - Japonya, Çin ile ihtilaflı oldukları Güney Çin Denizi'ndeki adalara asker yerleştirdi.

Kyodo haber ajansının haberine göre, Japon Savunma Bakanlığı, Çin Deniz Kuvvetlerinin faaliyetlerinin yakından izlenmesi amacıyla ihtilaflı adalardan birine 160 piyade askerden oluşan bir gücün konuşlandırıldığını açıkladı.

Haberde, Çin’e ait gemi ve uçakların faaliyetlerinin bir diğer ihtilaflı adada da bir radar sistemiyle izleneceği kaydedildi.

Güney Çin Denizi'nde petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip ada ve adacıklar, bölge ülkeleri arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Güney Çin Denizi'ndeki ada ve adacıkları Japonya "Senkaku Adaları", Çin de "Diaoyu Adaları" olarak adlandırıyor. Çin, iddiasını 1948'de yayımlanan Dokuz Çizgili Harita'ya dayandırıyor ve Güney Çin Denizi'nin yaklaşık yüzde 80'inin kendi karasuları olduğunu savunuyor.

Bölge ülkelerinden Vietnam, Filipinler, Malezya, Brunei ve Tayvan, Çin'in Güney Çin Denizi’ndeki faaliyetlerinden duydukları rahatsızlığı sık sık dile getiriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.