JASAT ekibinden ‘Viking’ operasyonu

JASAT ekibinden ‘Viking’ operasyonu
Denizli'de ellerindeki eski bir küple tarlasında çalışan yaşlı çiftçinin yanına gelen dolandırıcılar, kırarak çıkardıkları sahte heykelleri alıcı buluncaya kadar çiftçiye emanet etti.

Denizli'de ellerindeki eski bir küple tarlasında çalışan yaşlı çiftçinin yanına gelen dolandırıcılar, kırarak çıkardıkları sahte heykelleri alıcı buluncaya kadar çiftçiye verdiler.

Yurt dışından müşterisinin geleceğini söyleyen hırsızlar çiftçiden 10. bin euro borç aldılar.

Jasat ekipleri "Viking"koda adı verilen operasyonuyla İzmir'de yakaladı.

Denizli Pamukkale ilçesinde tarlasında çalışan Metin Y.'nin (65) yanına gelen iki kişi, '' Biz yan tarafta define arıyorduk. Kazarken bir adet küp çıkardık amca. Sende çekiç veya kırıcı bir aletin varmı , kırıp içine bakalım'' yalanıyla yaşlı çiftçinin güvenini kazandılar. Çiftçiden aldıkları çekiçle küpün yarısını kırıp içinden 3 tane altına benzer heykel çıkardılar. Hemen heykelleri görüntülediler ve birilerine gönderdiler. Daha sonrasında heykellerin milyon dolar öğrenmiş numarası yaptılar.

iha-20240316aw163658-1-t.jpgDaha önceden eskittikleri sözde heykel çıkan küpü Metin Y.'ye bırakan şüpheliler, "Amca biz sana tanıyoruz sana güveniyoruz. Bu sende kalsın, biz bununla ilgili müşteri bulacağız" diyerek olay yerinden uzaklaştı. Birkaç gün sonra yaşlı çiftçiyi arayarak, "Amca biz bir alıcı bulduk. Alıcı yurt dışından geleceği için masrafları olacak bize 10 bin euro gönder, zaten sende milyon dolarlık heykeller var" diyen şüpheliler, çiftçiden yaklaşık 10 bin euro para aldı. Viking zamanına ait olduğu iddia edilen heykellerin alacak kişiyi beklerken birkaç gün sonra yine şüphelilerden para talebi içeren bir telefon alan Metin Y., durumu anlayarak Denizli İl Jandarma Komutanlığına müracaat etti.

iha-20240316aw163658-3-t.jpg

Jandarmanın dedektifleri Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri kapsamında yapılan ayrıntılı faaliyet topraktan çıkarıldığı iddia edilen küp, Denizli Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Tarihi eser niteliği taşımayan heykellerin tamamen sahte olduğunun anlaşılması üzerine derinleştirilen soruşturmada, suça karışan 3 şüpheli İzmir'de düzenlenen ve "Viking" kod adlı verilen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Denizli'de getirilen şüphelilerden 72 yaşındaki M.E.U.'nun 11, 39 yaşındaki E.Y.'nin 35 ve 70 yaşındaki Hasan M.'nin ise 1 adet olmak üzere toplam 47 suç kayıtlarının olduğu tespit edildi. Alınan ifadelerinde suçlarını itiraf eden şüphelilerden, hesabına para yatırılan Hasan M. savcılık tarafından ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer iki şüpheli ise nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.