"Jeansbiri"nin Yakalandığı Evde 236 Bin Dolar Bulundu

"Jeansbiri"nin Yakalandığı Evde 236 Bin Dolar Bulundu
"JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A'nın, yakalandığı evde para sayma makinesi ve örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 dolarla 49 bin liraya yakın para ele geçirildi

GAZİANTEP (AA) - Sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açtığı ve bunu kampanyaya dönüştürdüğü gerekçesiyle hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" suçundan yakalama kararı çıkarılan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A'nın yakalandığı evde, çok sayıda dijital malzeme, BankAsya'ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, bir para sayma makinesi, örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 dolar ve 48 bin 910 TL para ele geçirildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, dün gözaltına alınan Ahmet Kemal A. ile ilgili soruşturma sürüyor.

Zanlının yakalandığı merkez Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi'ndeki evde arama yapan ekipler, çok sayıda dijital malzeme, BankAsya’ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, bir para sayma makinesi, örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 dolar ve 48 bin 910 TL para ele geçirildi.

Öte yandan, Ahmet Kemal A. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan F.A'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, ''JeansBiri'' adlı Twitter hesabından "Aksilahlanma'' etiketi açılması ve kampanya başlatılmasına ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatmış, hesabın sahibinin Elazığ'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Özel Yavuz Selim Kolejinde çalışan öğretmen Ahmet Kemal A. olduğu tespit edilmişti.

Ahmet Kemal A'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Elazığ'dan ayrıldığını belirleyen savcılık, bu kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiş, talebi değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.