Jfk Havalimanı'nda Türk İmamın Öncülüğünde Her Gün İftar

Jfk Havalimanı'nda Türk İmamın Öncülüğünde Her Gün İftar
ABD'nin New York kentindeki JFK Uluslararası Havalimanı'ndaki camide, Türk imam öncülüğünde her gün iftar veriliyor- İmam Yücetürk:- "Günde yüzlerce kişi iftar ediyor ve yollarına devam ediyor. Yolcular, çalışanlar ramazan atmosferini burada bizimle yaşıy

NEW YORK (AA) - SELÇUK ACAR - ABD'nin New York kentindeki John F. Kennedy (JFK) Uluslarası Havalimanı'ndaki caminin Türk imamı Ahmet Yücetürk, ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği verilmesine öncülük ederek başta havaalanı çalışanları olmak üzere herkesin takdirini topluyor.

Havalimanının özel ibadet bölümünde sinagog ve kiliselerin yanında bulunan camide, 2009 yılından bu yana Türk imam Yücetürk'ün öncülüğünde herkese açık iftar yemeği veriliyor.

ABD'nin ve dünyanın en kalabalık havalimanlarından JFK'de farklı ülkelerden yolcular, pilotlar, uçuş ekipleri, görevliler, temizlik işçileri ve polisler birlikte caminin cemaatini oluşturuyor.

New Jersey-New York Liman İdaresinin 2008 yılından bu yana cami imamlığını yapan Yücetürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından beri iftar verdiklerini bildirdi.

Yücetürk, ilk başladıklarında 50-60 kişiyle iftar verdiklerini, son zamanlarda ise bu sayının 200 kişiye kadar çıktığını aktardı. Yücetürk, "Günde yüzlerce kişi iftar ediyor ve yollarına devam ediyor. Yolcular, çalışanlar ramazan atmosferini burada bizimle yaşıyorlar. Namazlarımızı beraber eda ediyoruz. Oruçlarımızı beraber açıyoruz." dedi.

İftar yemeklerinin her gün Türk restoranları ve diğer hayır sahiplerinin sponsorluğunda sağlandığını belirten Yücetürk, iftar yemeklerinin aynı zamanda Türk mutfağının dünya Müslümanlarına tanıştırılması açısından da ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

- "Ramazanın manevi heyecanını da yaşama imkanı buluyoruz"

İslam'ın güzel yüzünü göstermek için düzenli şekilde hizmeti verdiklerini dile getiren Yücetürk, "Yolculara, burada çalışan Müslümanlara ve Müslüman olsun olmasın dışardan buraya merakla bakanlara yemek sunuyoruz. Havaalanında helal yemek bulmak da zor. Burada helal şekilde iftarımızı açmış oluyoruz. Ramazanın manevi heyecanını da yaşama imkanı buluyoruz." diye konuştu.

Camide, Müslümanlara dini danışmanlık ve dini nikah hizmeti de sunduklarını bildiren Yücetürk, caminin teravih, cuma namazı ve 5 vakit namaz için açık olduğunu kaydetti.

New York'ta yaşayan Türkler, iftar saatinde camiye gelerek gönüllü hizmet veriyor.

ABD'de 1989'dan bu yana yaşayan emekli Osman Bilgen, her ramazanda haftanın 5 günü imam Yücetürk'e yemek dağıtımında yardımcı olduğunu söyledi.

Türk pilot Uğur Uçar da izinli olduğu günlerde camiye gelerek iftar hizmetleri için yardım ettiğini dile getirdi.

Bazı yolcular da camide iftar verilmesinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek emeği geçenlere duacı olduklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.