Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Ülkedeki Stk Temsilcilerini İftarda Buluşturdu

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Ülkedeki Stk Temsilcilerini İftarda Buluşturdu
Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Ülgen: - “Güney Afrika’da bulunan STK'lar, iş adamları ve Türkler olarak bayrağımızı dalgalandırıyoruz"

JOHANNESBURG (AA) - Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Güney Afrika'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerine iftar verdi.

Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, burada yaptığı konuşmada, Johannesburg YEE'nin Güney Afrika’daki çalışmalarının takdirle karşıladığını belirterek, “Mübarek Kadir Gecesi'nde Yunus Emre Enstitüsü çatısı altında iftar yapmaktan büyük bir mutululuk duydum.” dedi.

YEE ile Büyükelçilikler arasında bir fark görmediğini belirten Ülgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güney Afrika’da bulunan STK'lar, iş adamları ve Türkler olarak bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Önümüzdeki bayramı ben şimdiden kutlarım. Türkiye ve Güney Afrika ilişkileri köklü ilişkiler, şu ana kadar da güçlü ve sorunsuz ilerliyor. Güçlü adımları önümüzdeki günlerde küçük de olsa atacağız. Güney Afrika ile Türkiye ilişkilerini her alanda ısrarla sürdüreceğiz. Yunus Emre Enstitüsünün burada olması 1994 yılından itibaren başlayan ilişkilerimizin en önemli adımlarından biridir. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını (TİKA) yakın zamanda Güney Afrika’da bir ofis açarak göreceğiz. Bu anlamda çalışmalarımız var. Bir arkadaşımızın ataması gerçekleşti yakın zaman sonra aramızda olacak."

Johannesburg YEE Koordinatörü Gökhan Kahraman, ülkedeki faaliyetleri 15 Mart itibari ile başlattıklarına işaret ederek, “Mübarek Kadir Gecesi'nde YEE çatısı altında Güney Afrika’da çalışmalarda bulunan Türk STK temsilcileriyle iftarda bir araya geldik. Yaklaşık 60 ülkede YEE olarak faaliyetlere bulunmaktayız. Güney Afrika Johannesburg YEE olarak 7 yaşından 74 yaşına kadar 41 öğrencimize Türkçe eğitimi vermekteyiz ve Turkiyemizi güvenilir kaynaklardan ve doğru bir sekilde tanıtmak icin çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İftara Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği çalışanları, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Güney Afrika Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği, Güney Afrika Milli Görüş, The House of Education, Hasene Derneği, Uluslararası Kardeşlik ve Barış ve Ahlak Derneği (UKBA) temsilcileri katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.