Judoda bronz madalya

Judoda bronz madalya
- Milli sporcu Dilara Lokmanhekim, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldu

ANKARA (AA) - Milli judocu Dilara Lokmanhekim, Rusya'da bugün başlayan Avrupa Şampiyonası'nda 48 kiloda bronz madalya kazandı.

Kazan kentinde organize edilen şampiyonaya, 46 ülkeden 394 sporcu katıldı.

İlk turu maç yapmadan geçen Dilara, ikinci turda Fransız Payet'i cezayla, çeyrek finalde de ev sahibi ülkeden Kondratyeva'yı ippon ile yendi. Yarı final mücadelesinde Macar sporcu Csernoviczki'ye kaybeden milli sporcu, bronz madalya mücadelesinde ise yine Macaristan'dan Pupp'u 2-1 yenerek kürsüye çıkmayı başardı.

Bu sonuçla 160 puan daha kazanacak Dilara Lokmanhekim, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları yolunda 31 Mayıs’ta bitecek puanlamada yerini biraz daha sağlamlaştıracak.

60 kiloda yarışan Bekir Özlü sırasıyla Ermeni, Bulgar ve Azeri rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Bekir, yarı finalde 60 kiloda şampiyonluğu kazanan Fransız Walide Khyar'a kaybetti. Önde götürdüğü üçüncülük maçında da son anlarda yenilen Bekir, Avrupa beşincisi oldu. Olimpiyat kotası mücadelesi içinde olan Bekir, bu sonuçla sıralamadaki yerini korudu.

Şampiyonanın ilk gününde 48 kiloda Nazlıcan Kılıç yedinci olurken, 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba ve 66 kiloda Sinan Sandal ise dereceye giremedi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.