Kaçak akaryakıta çapraz denetim ÖZEL

Kaçak akaryakıta çapraz denetim ÖZEL
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca 34 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 41 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 14 akaryakıt istasyonu hakkında işlem başlatıldı. Konya’da ise 2 istasyon şüpheli istasyonlar arasında.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca 34 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 41 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 14 akaryakıt istasyonu hakkında işlem başlatıldı. Konya’da ise 2 istasyon hakkında işlem başlatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 200 personelden oluşan 22 ekip, riskli olarak tespit edilen bölge ve güzergâhlardaki 624 akaryakıt istasyonunda 1 hafta süre ile "ulusal marker" denetimi gerçekleştirdi. Bazı istasyonlarda ise adli makamlardan alınan izinle gizli tank ve düzenekleri tespit amacıyla kazılar yapıldı. Yapılan denetimlerde 41 bin litre motorin ve benzin olarak piyasaya arz edilmeye hazır kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 14 akaryakıt istasyonu hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

22 EKİPLE DENETİM

Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Uğur Özalır, bakanlığın koordinesinde 18-22 Ağustos tarihleri arasında Konya ve ilçelerinde, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personelinin de katılımıyla, 22 ekip halinde akaryakıt kaçakçılığı ile etkin mücadele etmek amacıyla Akaryakıt ve LPG İstasyonlarında çapraz denetim gerçekleştirdiklerini belirterek “Yapılan bu denetim, ilimizde kaçak akaryakıtla mücadelede etkin bir çalışma oldu” dedi.

2 İSTASYON ŞÜPHELİ

Özalır, “Bu denetimlerde 2 akaryakıt istasyonunda düşük marker kullanıldığını belirledik. Ancak bu konuda kesin sonuç TÜBİTAK tarafından yapılacak analizle ortaya çıkarılacak. Marker cezalarını da Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu belirliyor” açıklamasını yaptı. Kaçak akaryakıt konusunda Konya’nın genelde temiz olduğunu belirlediklerini ifade eden Özalır, “Ancak ismini vermeyeceğim bazı çevre illerden kamyon ve tankerlerle Konya’ya da kaçak akaryakıt getirildiğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. (Murat Güzel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.