Kaçak Çaya Geçit Yok

Kaçak Çaya Geçit Yok
Gümrük Muhafaza ekiplerince bu yılın ilk 4 ayında 130 ton kaçak çay ele geçirildi

ANKARA (AA) - Gümrük Muhafaza ekiplerince, bu yılın ocak-nisan döneminde gerçekleştirilen operasyonlarda 130 ton kaçak çay ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çay kaçakçılığıyla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla yürütülen yoğun ve kapsamlı çalışmalar devam ediyor.

Gümrük Muhafaza ekiplerince, bu yılın ilk dört ayında gerçekleştirilen operasyonlarda, geçen yıl ele geçirilen çay miktarının yüzde 73'üne tekabül eden 130 ton kaçak çay ele geçirildi. Söz konusu kaçak çayın piyasa değeri 3 milyon lirayı aştı.

Çay kaçakçılığı, çayın miktarının, cinsinin veya kıymetinin yanlış beyan edilmesi, transit olarak taşınan çayın ülke içinde bırakılması, çayın gümrük kapıları dışından ülkeye sokulmaya çalışılması veya yolcu beraberinde yurt dışından getirilebilecek 1 kilo çay muafiyetinin suistimal edilmesi gibi yöntemlerle yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.