KADEP ile T-KDP birleşecek

KADEP ile T-KDP birleşecek
Katılımcı Demokrasi Partisi ile Türkiye Kürdistan Demokrat Partisinin birleşme kararı, 27 Mayıs’ta Diyarbakır’da düzenlenecek organizasyonla kamuoyuna açıklanacak- T-KDP Genel Başkanı Kardaş: - "Kürt siyasetine yeni bir soluk kazandırmak için birleşiyoruz

ANKARA (AA) - TANJU ÖZKAYA - Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) ile Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) birleşecek.

İki parti arasında yaklaşık 8 aydır sürdürülen tek çatı altında toplanma çalışmalarında sona gelindiği, 27 Mayıs’ta Diyarbakır’da düzenlenecek organizasyonla KADEP ile T-KDP'nin birleştiğinin kamuoyuna açıklayacağı bildirildi.

T-KDP Genel Başkanı Mehmed Emin Kardaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürt siyasetinde yeni bir sayfa açmak, yeni bir soluk kazandırmak için KADEP ile birleşeceklerini belirterek, "Bölgede yeni bir muhataplık için var olacağız. Şiddetten uzak, kimseye düşmanlık gütmeyen bir politikamız var." dedi.

Geçmişi uzun yıllara dayanan siyasi bir gelenekten geldiklerini ifade eden Kardaş, "Siyasi bileşenlerimiz hep dağınık bir şekilde bugünlere geldi. Bu yapıları bir şemsiye altında toplamak için 8 ay önce girişim başlattık. KADEP başta olmak üzere dağınık kesimlerle bir arada olmamız gerektiği yönünde karar aldık." diye konuştu.

Birleşmeden sonra güçlü bir yapılanmanın ortaya çıkacağına inancını dile getiren Kardaş, “Kürtlerin değerlerini koruyarak yeni bir muhatap oluşturacağız. Böylece hatırı sayılır bir güce ulaşacağız. Güzel bir imajımız var ve halktan büyük bir destek görüyoruz. Seçimlerde iyi bir oy alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- "HDP’nin yanlış politikaları nedeniyle 6 bin kişi öldü"

Bu birleşmeden PKK ve onun siyasi uzantılarının rahatsız olacağına dikkati çeken Kardaş, böyle bir durum karşısında Kürtlerin gereken değerlendirmeyi yapacağını söyledi.

Kardaş, HDP’nin ilk kurulduğunda dile getirdiği taleplerden uzaklaştığını belirterek, "HDP, Kürt sorunu ve Kürt değerlerini es geçmiş bir partidir. Yanlış politikaları nedeniyle 6 bin insan öldü. Halk da bunu görüyor. Şehirler yıkıldı, yakıldı. İnsanlar göçe zorlandı. Bu partinin kuruluş amacıyla talepleri arasında fark var. Yanlış politikalarına karşı birleşiyoruz. Düşmanlık üzerine inşa edilmiş bir felsefemiz yok. Hiçbir partinin siyaset anlayışına karşı değiliz." diye konuştu.

- "Kürtler HDP’den umudunu kesti"

KADEP Genel Başkanı Lütfi Kıvanç da Kürt siyasetinin son dönemlerde sancılı bir süreçten geçtiğini, bu durumun Kürtlerin haklı taleplerinin karşılık bulmasını engellediğini söyledi.

Kürtlerin HDP’nin sürdürdüğü politikalardan umudunu kestiğini ifade eden Kıvanç, "Bu nedenle yeni bir umut oluşturmak gerekiyor. Bölgenin sorunlarının çözülmesi adına muhatap olacak siyasi oluşum için çabalıyoruz." dedi.

Birleşmeyle bölgedeki dengelerin değişeceğini ileri süren Kıvanç, bu durumun HDP ve PKK’yı rahatsız edeceğini, bu birleşmeyi "tabanlarını kaybetme endişesiyle" istemeyeceklerini dile getirdi.

Kıvanç, "Bize güçlü bir birliktelik gerekiyor. Bölünmüş partilerin çoğu birbirine yakın siyasi çizgileri ve beklentileri olan partilerdir. Bundan dolayı güçlü bir birliğin halka umut vereceğini düşünerek yola koyulduk. Bu birleşme Kürt siyasi tarihinde yeni bir sayfa olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.