Kadıköy'deki Cinayet Davası

Kadıköy'deki Cinayet Davası
Bir apartmanın güvenlik görevlisini öldürdükleri iddia edilen 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de bir apartmanın güvenlik görevlisini darbederek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu 4 sanığın "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu 4 sanık ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, ölen güvenlik görevlisi Osman Karabulut'un yakınları da hazır bulundu.

Kimlik tespitlerinin ardından savunmasını yapan tutuklu sanık Cem Doğan, 9 Nisan'da Maltepe'de arkadaşlarıyla alkol aldıklarını, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle hırsızlık yapmaya karar verdiklerini, bunun kendi fikri olduğunu söyledi.

Daha sonra arkadaşlarıyla Maltepe'den taksiye binerek Kadıköy'e geçtiklerini ve bir iş yerinden hırsızlık yaptıktan sonra yürümeye başladıklarını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Yolda mahalleye dönmeye karar verdik. Alkollü olduğumuz için yolu karıştırdık. Daha sonradan site olduğunu öğrendiğimiz yere giriş yaparken bir şahıs bize müdahale etti. 'Ne yapıyorsunuz burada serseriler?' dedi. O anda Miraç ile aralarında tartışma yaşandı. Yanlarına ben de gittim. Bana küfür etti. Ben ölen kişiye yumruk attım. Ondan sonra kendisi imdat diye bağırmaya başlayarak kaçtı. Biz de arkamızı döndük ve oradan uzaklaşmak isterken rahmetli elinde sopayla geldi. Oğuzhan'a vurmasıyla yere düştü. Yerden kalkan Oğuzhan, Anıl ile birlikte peşinden koşmaya başladı. Ben de onlara katıldım. O karmaşada sopayı ele geçirdim ve ölene vurmaya başladım."

Niyetinin vurarak etkisiz hale getirmek olduğunu aktaran Doğan, alkol ve uyuşturucunun etkisiyle öfkesine yenik düştüğünü, Anıl Yeşiltaç ile Oğuzhan Tokay'ın oradan uzaklaştığı halde kendisinin kalıp vurmaya devam ettiğini ve çok pişman olduğunu söyledi.

Tutuklu sanık Oğuzhan Tokay, olay sırasında güvenlik görevlisinin kendisinin kafasına vurduğunu savunarak, "Ben yere düştüm. Üstüm başım kan olmuştu. Bir anlık sinirle kalktım gittim ve müdahale ettim. Ona vurdum, yere düştü. Bir tekme attım. Sonra kaçmaya başladık. Benim amacım öldürmek değildi. Öldürmek isteseydim tabancam vardı." dedi.

Diğer tutuklu sanık Anıl Yeşiltaş, olay sırasında güvenlik görevlisinin kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek, "Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Elindeki sopa ile arkadaşım Oğuzhan Tokay'a vurdu. Mehmet Miraç Aksel hariç hepimiz karşılık verince bu yere düştü. Elindeki sopayı Cem Doğan aldı. Şahıs yerdeyken ben vurmaya çalışıyordum ancak ıskalıyordum. Daha sonra olay yerinden kaçtık. Olayı televizyondan öğrendim." diye konuştu.

Kadıköy'de darbedilerek öldürülen güvenlik görevlisi Karabulut'un eşi Nur Karabulut ve oğlu Mustafa Can Karabulut ise sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirerek, cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıklardan 3'ü tahliye talebinde bulunurken, sanık Cem Doğan tahliye istemi olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu 4 sanığın bu hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kadıköy'de bir apartmanın güvenlik görevlisi Osman Karabulut'un 9 Nisan'da, bir dükkana hırsızlık amaçlı girdikleri öne sürülen 4 kişiye müdahale etmek isterken darbedilerek öldürüldüğü anlatılıyor.

Olaya ilişkin Cem Doğan, Anıl Yeşiltaş, Mehmet Miraç Aksel ile Oğuzhan Tokay'ın tutuklandığı belirtilen iddianamede, 4 sanığın "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, sanıklar hakkında ayrıca "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından da çeşitli oranlarda hapis cezası isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.