Kadıköy'deki Trafik Kazası

Kadıköy'deki Trafik Kazası
Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Murathan Ö, "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla mahkemeye sevkedilen sürücü Murathan Ö, tutuklandı.

Anadolu Adalet Sarayı'nda soruşturmayı yürüten Orhan Biçicioğlu tarafından tarafından ifadesi alınan Murathan Ö, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheli Murathan Ö, çıkarıldığı 7. Sulh Ceza Hakimliğince, somut, kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu gösteren delillerin olması, olaydan uzun süre sonra ifade için gelmesi ve kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan tutuklandı.

Murathan Ö'nun mahkeme sorgusunda, olay günü aracıyla Kadıköy istikametinde ilerlerken kazanın meydana geldiğini belirterek, "Şerit değiştirmek istedim. O sırada soldaki aracı farkettim ve panikledim direksiyonu sağa kırdım. Sonra soldaki aracı görünce tekrar panikledim ve direksiyonu sağa kırdım. Aracın direksiyon hakimiyetini kaybettim ve çiçekçi tezgahına çarptım. Araçtan inip baktığımda öldüğünü anladım. Okul hayatımın biteceğinden ve çevreden bana zarar verileceğini düşündüğüm için olay yerinden uzaklaştım" dediği öğrenildi. 

Kadıköy'de 11 Temmuz'da meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobil yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya'ya (34) çarpmış, Kaya, ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti.

Sürücü Murathan Ö. ise 34 EDS 44 plakalı otomobiliyle olay yerinden kaçmıştı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.