Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Kadim Başkent” olmak istiyorsak yalan yok…

“Kadim Başkent” olmak istiyorsak yalan yok…

Hoca, Türkiye için emanet olarak aldığı bayrağı bir adım ileriye götürme adına inanılmaz bir çalışma temposu ve performans sergilerken Konya için ise özel bir parantez açmış durumda. Belki kimse Hoca’nın bu Konya dosyasının farkında değildi. Aslında farkında olmayanlar da haklı, çünkü Sayın Başbakan Davutoğlu’nun Konya çalışması ne yazık ki kamuoyuna yansımıyor. Ve bu gözlem de hak etmediği halde Sayın Davutoğlu’na yansıyor. Buna şahıs olarak çok üzülsek de elimizden hiçbir şey gelmiyor ki.

O zaman yine dayanamadık ve Ankara kaynaklı bazı özel bilgileri bugün sizlerle paylaşmak istedik.

Mesela Sayın Davutoğlu başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere Belediye Başkanlarını tek tek Başbakanlığa çağırarak özel Konya dosyaları yapıyor. Eğer takvimde yanılmıyorsak bugün de Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Başbakanlık’ta olacaktı.

Naçizane buradan Sayın Başbakanımıza özel dosyaları ile ilgili birkaç küçük detay vermek isteriz.

Mesela çevre yolu ne durumda? Ulaştırma Bakanımız ile şu çevre yolu bir an önce yapılmalı. Hem de Belediyeler filan devre dışı bırakılarak devlet eli devlet imkanları ile bu çevre yolunu Konyalı artık görebilmeli.

Bir de Konyalılar olarak Sayın Başbakanımızdan büyük beklenti Kadim Başkent oluşumuzu hissetmek. Ne demek istediğimizi en iyi Hoca anlayacaktır. Şöyle ki “Eski şehir” surları ile artık gün yüzüne çıkartılmalıdır. Bu konuda yine dikkat edilmesi gereken Konya’nın Başkentliği’ni bu yüzyılda ortaya çıkartmak istiyorsak yine yerel belediyelere yük olmadan devlet eli bu işler yapılmalıdır. Daha da açık mı yazalım? Bırakın bunu TOKİ yapsın.

Mesela yine seçimler öncesi Konya kamuoyunun merakla beklediği merakın da ötesinde hükümet adına sıkıntılı bir konu var. Şehir Hastanesi.    

Şehir Hastanesi ne olacak Sayın Hocam?

Şehir Hastanesi’nin yeri yeniden hem de bilimsel olarak yeniden elden geçirilmelidir. Arsa meselesi.

Burası gerçekten iddia edildiği gibi bataklık mıdır? Bu alanın karşı tarafında bulunan mezbahalar burası için ilerideki yıllarda nasıl bir sıkıntı verebilir?

Bu iddialar doğru ise Sayın Başbakan’a yanlış raporlar verilmemelidir?

Eğer iddialar doğru değilse de aksi ispatlanmalıdır.

Unutmamak gerekir ki ilk KOP açıklandığı zaman Başbakan olan Reis, Kültürpark önünde KOP ile Konya Ovası’nın susuzluk sorununun tarihe gömüleceğini söylemişti. Aradan yıllar geçti. Yine aynı hükümet yine aynı isimler iktidarda.

Peki şimdi niye dış kaynaklardan ovaya su getirileceği açıklanıyor.

Duyumlarımıza göre durum bu kez farklı gelişir. Çünkü aradan geçen bir zaman sonra Sayın Erdoğan kendisine verilen raporun yanlış olduğunu öğrenir. Konu ile ilgili bakanı çağırır ve fırçalar.

Peki Sayın Erdoğan’ın o günkü sözlerine, heyecanına yazık değil miydi?

Orada toplanan on binlerce Konyalının bu sözlere yıllarca inanması hak mıydı?

O günkü yazılarımıza Allah rızası için tekrar bir bakın. O gün yazdık “Sayın Başbakan’ı kandırmayın”…

Evet bugün de Sayın Davutoğlu’nun doğru bilgiler, doğru istihbaratlar ile Konya ve ülkemiz için en iyisini yapmak istiyoruz.

Başbakanımızı seviyoruz, Başbakanımıza güveniyoruz. Başbakanımızın Konya için 100 yılda bir gelecek bir fırsat dahası nimet olduğuna inanıyoruz. Ama darılmadan, kızmadan ve art niyetli olmadan.

Çünkü biz şehir sevdalıyız. Allah nasip ederse bu topraklara defnedilmek istiyoruz.

Bu kadar.    

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bülbülden vefa ummayın çünkü her dem başka bir gül üzerinde öter.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dedeman Kavşağı’ndaki çalışmalara hız verdiğimiz zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR