Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Kadim şehir” tarihini yakalayabilmek

“Kadim şehir” tarihini yakalayabilmek

Bugünlerde sağlıklı nefes alabilmemiz, sağlıklı düşünüp, sağlıklı yorumlar yapabilmemiz de mümkün değil. Çünkü her yerde nereden neyi tutsak bir yerinden siyaset çıkıyor, elimize yüzümüze siyaset bulaşıyor.

Durum böyle olunca da siz değerli okurlarımıza yazılarımızın siyasi olmadığını, kelimelerin altında dahası arkasında bir şey anlaşılmamasının sıkıntısı içerisindeyiz.

AK Parti’nin ya da diğer partilerin vekillik yarışı, yapılan bir icraatın iktidara mı muhalefete mi yarayacağı Allah sizi inandırsın beni şahıs olarak hiç mi hiç ilgilendirmiyor.

Ben sadece yaşadığım, dahası emekli olup döndüğüm, yine zamanı gelince defnedilmek istediğim bu toprakların ve üzerinde yaşayan insanların en iyisi olmasını arzuluyorum.

Çünkü Konyalılar ve Konya’da yaşayanlar olarak fesatlıktan fitneden vıcır vıcır bir ortamda bir türlü beceremediğimiz “Uzayan kol bizden olsun” mantığının gününün bugün olduğuna inanıyorum.

Ne olur bu satırları siyasi olarak yorumlamayın ve tuttuğunuz parti ne olursa olsun şöyle bir kenara bırakıp bizi tarafsız gözle okuyun.

“Benim için İstanbul’dan sonra en önemli şehir Konya” diyen ve bugün ülkeyi kadroları ile tek başına yöneten bir Cumhurbaşkanımız var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne KONYA yazılı mantıklı ayakları yere basan bir projenin geri dönme şansı sizce var mıdır? 

100 yılda ilk defa bir Başbakanımız oldu.

Evet bazı muhaliflerin dediği gibi keşke Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ayda bir gün de olsa 24 saat Konya’da kalsa. Konya’yı gezse tozsa, esnaflarla sohbetler etse, bürokratları toparlasa onları dinsele, hatta hatta ayda bir kez de olsa Konya’da basın toplantısı yapsa bizlerin şikayetlerini direk bizden duysa…

Ama Hoca bir Amerika kıtasında bir Afrika’da…

Yüreğimiz istiyor ama mantığımız da Sayın Başbakan’a hak veriyor.

Konya’ya böyle bakan bir Cumhurbaşkanı, Konyalı bir Başbakan derken Konyalı bir bakan, hem de Ulaştırma Bakanı. Karayollarından hava yollarına bu şehrin en büyük sorunlarının başında hala ulaşım yok mu?

Ve şimdi sayıları hızla artmaya başlayan, onlarca Konyalı bürokrat.

Şu dedikoduyu biraz az yapabilsek daha onlarca Konyalı bürokrat daha Bakanlıklarda, Genel Müdürlüklerde olacak. Farkında mısınız? Ankara sokaklarında 42 plakalı otomobiliniz ile dolaşırken polisin bile size bakışı değişti.

Çünkü biz Başbakan’ın memleketinden geliyoruz ve bu ülkenin 2 numaralı isminin hemşerisiyiz.

Biz bugün kendi gücünün farkında dahi olmayan bir büyük gücüz.

İşte tam bu noktada bu gücü, dahası enerjiyi hayra değil birbirimizi çekiştirmekle kaybediyoruz.

“Kaçan balık büyük olur” diye kim kime söylemiş bilmiyorum. Ama şu cahil halimle şunu bilip şunu söylüyorum ki eğer bu günleri adam gibi değerlendiremez isek yarın bu günleri bir daha görme şansımız dahi olmayacak.

Bırakın Konya’dan bir yerlere yükselerek gidenleri sevmeyelim. Hatta onlara küs olalım. Bırakın onlarla biz konuşmayalım. Ama yeter ki onlar Konyalı olsun. Konya’nın da neresinden olursa olsunlar Konya’yı tanıyor biliyor olsunlar yeter.

Laf açıldığı zaman biz değil miydik yıllarca “Doğu lobisinden, Karadeniz lobisinden şikayetçi olanlar”…

Hadi biraz akıl ya. Biraz vicdan… Biz birbirimiz ile çekişeceğimize biz büyüyelim millet de Konya lobisini konuşsun.

Kadim Başkent diyoruz. Selçuklu’nun payitahtı diyoruz.

Elbette tarihimiz ile övünelim. Ama bugünün de kıymetini bilip, şehir adına insanlarımız adına gelecek nesiller için tarihi yazanlarla birlikte olalım, tarihe geçelim. Torunlarımıza nesillerimize bir tarih de biz bırakalım.

Çünkü bu şehir çok büyük bir şehir ve gün bizim için çok büyük bir gün.

***

Siyasi olmayan insanlar ile dahası büyüklerimiz ile şehrin geleceği adına yaptığımız çok çok özel sohbetlerden çok etkilendim galiba.

Sürçü kusur ettiysek af ola…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güçlü dostluklar menfaatsiz olur

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

KTO önünde belediye otobüsleri ve dolmuşlar en sağ şeritten sol şeride geçişte trafiği tıkamadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR