Kadın ambulans sürücüleri performanslarıyla göz doldurdu

Kadın ambulans sürücüleri performanslarıyla göz doldurdu
Edirne’de görev yapan bayan ambulans sürücülerinin kapalı alanda gösterdiği performans ilgi gördü. Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve Paramedik olarak görev yapan sağlık personeline ambulans kullanma yetkisinin verilmesinin ardından eğitim çalışmaları hızlandı.

Edirne’de görev yapan bayan ambulans sürücülerinin kapalı alanda gösterdiği performans ilgi gördü. Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve Paramedik olarak görev yapan sağlık personeline ambulans kullanma yetkisinin verilmesinin ardından eğitim çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil ambulanslarında görev yapan personeli için ileri sürüş teknikleri ve zor şartlarda hasta taşıma eğitimi verildi. 

TEM otoyolu Babaeski ilçesi yakınlarında trafiğe kapalı bir parkurda yapılan testlerde bayan sağlık görevlileri direksiyonun başına geçti.
Parkurda gösterdikleri slalom ve hızlı sürüş performansı ile erkek meslektaşlarından geri kalmayan bayan sağlık görevlilerine sertifika verildi.

Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Muhsin Kişioğlu, yaptığı açıklamada, bu eğitimleri her ay düzenlendiklerini söyledi. Eğitimin çeşitli ayakları olduğunu belirten Kişioğlu, “Bir haftalık eğitim bu. Bunun iki günü teorik eğitim, geri kalanı ise burada pratik eğitim olarak yapılmaktadır. Bu eğitimin en önemli özelliği 10’a yakın bayan Acil Tıp Teknisyenimizi ambulans şoförü eğitim sertifikasına kavuşturmuş oluyoruz. Bölgemizde ilk defa yapılmaktadır. Bunun dışında, arkadaşlarımız özel bir alanda, trafiğe kapalı bir alanda eğitim aldılar. Alanda az önce izlediğimiz gibi hepsi gayet başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamladılar. Alanda durma mesafeleri, ani fren, durma ve slalom hareketleri, her türlü hava şartlarına göre eğitimleri verilmektedir.” dedi. 

ATT Eğitmeni Sami Tosun da eğitimlerinde zincir takmadan, akü takviyesine, kötü hava şartlarında direksiyon hakimiyetine kadar eğitimleri verdiklerini kaydetti. Daha da önemlisi, karşılaşabilecekleri zorluklarda manevra hareketleri, slalomla ilgili eğitimi de tamamladıklarını söyleyen Tosun, hedeflerinin tüm acil sağlık hizmetlerinde çalışan ATT ve paramedik görevlilerine bu eğitimi vermek olduğunu açıkladı. Tosun, “Bayan arkadaşlarımız da iyi bir şekilde araç kullanmaya başladı. İnşallah hepsi çok iyi bir ambulans şoförü olacaklardır. Eğitimlerimize devam ediyoruz.” diye konuştu.

Ambulans direksiyonuna hakimiyeti ile göz dolduran ATT görevlilerinden Asiye Özen, 4 günlük eğitimi başarı ile tamamladığını, amaçlarının hastaları en yakın hastaneye en kısa sürede ulaştırmak olduğunu ifade etti. En kısa süre içerisinde ambulans şoförü olarak göreve başlayacaklarını dile getiren Özen, “Tabii ki normal araç kullanma ile ambulans kullanmak çok farklı. Büyük bir araç, hakim olmak çok daha zor. Manevraları çok daha keskin, hızlı ve kontrolü gitmek zorundayız. Ama bu eğitimlerde hepsini öğrendik.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.