Kadın girişimcilerden tandır ekmeği ÖZEL

Kadın girişimcilerden tandır ekmeği ÖZEL
Kadın eli değdi, tarihi gerçek tandır tadı müzeden çıktı günlük hayata katıldı. Artık Konya tandır ekmeği, tandır böreği ve tandır gevreği anılarda kalmayacak

Girişimci kadınlara örnek bir çalışma yapan Sema Yurdakul, Turkuaz Tuğra tandırı hayata geçirdi. Konyalının özlediği tandır ekmeği, tandır gevreği ve tandır böreği artık sadece Konyalılara değil Türkiye’nin tadı haline geldi. Tarihi gerçek Konya tandır ekmeği, böreği ve gevreği tadının ustaları, kadın girişimcilerin ilk ve en önemli temsilcileri ise Ayşe Sadıç ve Azize Okatan.

konya’da-kadin-girisimcilerden-(4).jpg

Kökleri Selçuklu İmparatorluğuna uzanan Konya’da birçok değer artık müzede bile yer bulamazken, Konyalı kadın girişimciler kolları sıvadı ve tarihi tadı günümüze sundu. Turkuaz Tuğra adı altında Tandır Ekmeği, Tandır Böreği ve Tandır Gevreği fırını açan tandır ustası girişimci Sema Yurdakul, Konyalıları ve Türkiye’yi, şehrin tarihi kadar eski ve unutulmaz o tandır tadıyla tanıştırdı. Tandır ekmeği, tandır gevreği ve tandır böreği ustaları Ayşe Sadıç ve Azize Okatan ile birlikte yepyeni bir işletmeyi Konya’ya kazandıran, Konya’ya ve Konya lezzetine maddi ve manevi katma değer katan Sema Yurdakul “Büyükannelerimizin el emeğinin, dedelerimizin damak tadının unutulmaya yüz tuttuğunu biliyorduk. Sürekli bir arayış içindeydik. Konya’mızın tandır tadını yeniden nasıl hayata geçireceğimizi düşündük. Bana her zaman destek veren eşimle birlikte bu tandır fırınını tasarladık ve hayata geçirdik. Saolsun, eşimin desteğiyle kadınlar olarak kendimize tarihi lezzette bir emek ürettik.” dedi.

konya’da-kadin-girisimcilerden-(5).jpg

MİS GİBİ TANDIR BÖREĞİ, TANDIR EKMEĞİ VE TANDIR GEVREĞİNİN ADRESİ

“Eski tandır ekmeği, tandır böreği ve tandır gevreğinin tadını yakalamak için de çok çalıştık” ifadelerini kullanan Yurdakul, “Tandır ustalarımız Ayşe Sadıç ve Azize Okatan’ın ellerine sağlık. Tandırı ve tandırda pişen tandır ekmeğini, böreğini ve gevreğini layıkıyla bize sundular. Tertemiz tesisimizde Konya’mızın eski tandır damak tadını yakaladık.” Diye konuştu.

Tandırı yaktıkları ilk günden itibaren Konya’nın her yerinden hatta Ankara, İstanbul ve Konyalıların bulunduğu birçok ilden talep aldıklarını söyleyen Sema Yurdakul öyle konuştu: “Kaliteden ve damak tadından asla ödün vermeden hem Konyalı hemşerilerimize hem de diğer illerdeki Konyalı ve Konya damak tadı severlerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Amacımız hem kadın girişimciler için bir moral-motivasyon sağlamak ve hem de Konya’mızın tadını ödün vermeden yaşatmak istiyoruz.”

“TANDIRI UNUTURSAK, OCAĞIMIZ TÜTMEZ”

Tandır ekmeği, tandır böreği ve gevreği ustası Ayşe Sadıç “Konya’mıza has birçok değer yok olmaya yüz tuttu. Sema Yurdakul Hanım’ın girişimciliğiyle böyle bir yola çıktık. Tandır ekmeği, tandır böreği ve tandır gevreğinde tertemiz tesisimizde, ağız tadıyla insanlarımızın yiyebileceği üretim yapıyoruz. Aslında üretim demeyelim, el emeği göz nuru bizim yaptığımız. Çünkü tandır ustalık isteyen bir iş. Hiçbir zaman kaliteden, damak tadından ve o tarihi geçmişimizden kendimizi uzak tutmadık, tutmuyoruz. Sadece tarihi yaşatmıyor, onu halkımıza da sunmaya çalışıyoruz. Tandır ekmeği, tandır gevreği ve tandır böreği deyip geçmemek lazım. Bu değerlerimizi yaşatabilirsek ve özellikle kadınlar olarak bu işi layıkıyla yaparsak bizim için asıl kazanç bu olur” dedi.

Tandır ustası Azize Okatan ise şöyle konuştu: “Tandır bizim için hayatımızın bir parçası. Hem sağlık açısından hem damak tadı açısından sadece eski bir geleneğimizi yaşatmıyoruz. Artık unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi geleceğe de taşımak istiyoruz. Gayret bizden, yardım Allah’tan, takdir halkımızdan...”

TANDIR EKMEĞİ, TANDIR BÖREĞİ VE TANDIR GEVREĞİ ÖZLEYENLERE GERÇEK LEZZET

Mis gibi kokusuyla sağlıklı, herkesin gönül rahatlıkla üç öğün tüketebileceği gerçek tandır ekmeği, tandır böreği ve tandır gevreğini özleyenler, ayrıca ilimizdeki kadın girişimcilerimize destek vermek isteyenler için Turkuaz Tuğra Tandır Büyükkovanağzı Mahallesi Hatıp Caddesi (Atiker Petrol Karşısı) üzerinde sizleri bekliyor. Siparişler içinse telefon numarası 0 541 941 91 95. (Zeliha Bozdemir)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum