"Kadın Kanseri Farkındalığı için Bisiklet Turu"

"Kadın Kanseri Farkındalığı için Bisiklet Turu"
Sağlık Bakanlığınca kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet turuna katılanlar Düzce'ye ulaştı

DÜZCE (AA) - Ankara'dan "Kadın Kanseri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu" için yola çıkan bisikletçiler Düzce'ye geldi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik için iki gün önce Ankara'dan İstanbul'a hareket eden bisikletçiler, Bolu Dağı etabını aşarak Düzce Anıtpark Meydanı'na ulaştı.

Tura katılan sporcuları, İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, sağlık çalışanları, Genç Memur-Sen Bisiklet Kulübü üyeleri ve öğrenciler karşıladı.

Arslan, Sağlık Bakanlığı Sportif Danışmanı Salih Yalızat ve sporculara çiçek takdim etti.

Yalızat, 11 Mayıs Çarşamba günü farklı illerden 25 kişiden oluşan ekip ile Ankara'dan yola çıktıklarını ve tur kapsamında İstanbul'a gideceklerini söyledi.

Yaklaşık 240 kilometre pedal çevirdiklerini anlatan Yalızat, "Viyana'dan yola çıkan arkadaşlarımız ile İstanbul'da buluşacağız. 15 Mayıs'ta arkadaşlarımız ile buluşup büyük bir kitle ile kadın kanserine yönelik farkındalık oluşturmak için İstanbul Boğaz Köprüsü'nü geçmek istiyoruz." dedi.

Grup, bir sürü dinlendikten sonra tekrar yola çıktı.

Program kapsamında, Boğaziçi Köprüsü 14 Mayıs Cumartesi akşamından itibaren pembe renkte ışıklandırılacak.

Viyana'dan bisikletleri ile yola çıkan gönüllüler, Ankara'dan hareket eden milli sporcular ile 15 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Köprüsü'nde buluşacak. Ekipler daha sonra köprüden geçiş yapacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.