"Kadın Kanserleri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu"

"Kadın Kanserleri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu"
Sağlık Bakanlığınca kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet turuna katılanlar Sakarya'ya ulaştı

SAKARYA (AA) - Ankara'dan "Kadın Kanserleri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu" için yola çıkan bisikletçiler Sakarya'ya geldi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik için 3 gün önce Ankara'dan İstanbul'a hareket eden bisikletçiler, Bolu ve Düzce'nin ardından Sakarya'ya ulaştı.

Kentte bir süre dinlenen ekibin Kocaeli'ye hareketi öncesinde Limapark önünde tören düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Bilge Kağan Kaya, yaptığı konuşmada, kanserin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Kaya, kanserin erken teşhis edildiğinde iyileşme şansının yüksek bir hastalık olduğuna dikkati çekti. Havaya pembe balonların salınmasının ardından bisikletçiler Kocaeli'ye uğurlandı.

Program kapsamında, Boğaziçi Köprüsü bu akşamdan itibaren pembe renkte ışıklandırılacak. Viyana'dan bisikletleri ile yola çıkan gönüllüler, Ankara'dan hareket eden milli sporcular ile yarın Boğaziçi Köprüsü'nde buluşacak. Ekipler daha sonra köprüden geçecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.