Kadın Öğretmen 'Akıncı'da Halka Siper Oldu

Kadın Öğretmen 'Akıncı'da Halka Siper Oldu
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ne giden öğretmen Derya Ovacıklı, açılan ateş sırasında yanındaki gence siper olarak ayağından yaralandı

 FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaralanan ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Kazan'da öğretmenlik yapan Derya Ovacıklı, olay günü yaşadıklarını, AA muhabirine anlattı.

Ziraat mühendisi olan ve pedagojik formasyon alarak İzmir'den Kazan'a sınıf öğretmenliği yapmak için gelen Ovacıklı, 4 yıl ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra belediyenin gençlik merkezinde eğitim vermeye devam ettiğini söyledi.

Ovacıklı, darbe girişiminin olduğu akşam saatlerinde ailesiyle evde otururken Kazan istikametine gitmesi gereken F-16 uçaklarının ışıklarını yakmadan, Kızılay istikametine gittiğini gördüğünü ve bir sorun olduğunu anladıklarını aktardı.

Daha sonra televizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyduğunu dile getiren Ovacıklı, "Saat 10 civarında Akıncı'daki cami taranmaya başladı. Biz önce caminin önüne gittik. Oradaki ekibin 'Ülkede sıkıyönetim var. Yaklaşanı vururuz, buradan dağılın' uyarılarına rağmen F-16'ların hala çıktığını düşündüğümüz ve 'Uçaklar Ankara'da Meclis'i bombalıyor' diye haber gelince Akıncı nizamiyesinin önüne yöneldik. Vatandaşlarımızla birlikte saat 22.30'dan gece 03.30'a kadar elimizde megafonlarla gerek askerle gerek vatandaşlarla durumun ehemmiyetini paylaştık. Bu duruma olağan tepkimizi gösterdik." diye konuştu.

-"Yüzleri maskeliydi, değişimli taradılar"


Saat 03.00'e kadar bu şekilde ikna için uğraş verdiklerini aktaran Ovacıklı, şöyle devam etti:

"Fakat saat 03.23 civarında karargahın içinden gelen bir başka grup, onlar TSK mensubu değildi, o grupça ne yazık ki katliama tabi tutulduk, yani tarandık. Ben ilk 'vur' emrini duydum. 'Mavi gömlekliye ateş edin, hedef alın' emrini duydum. Mavi gömlekli genç bir arkadaşımızdı, hemen benim yanımdaydı üzerine atladım. İlk kurşunu sağ baldırımdan yedim ve yere yığıldım. O kişi altımdan sürünerek çıktı. Arkadan gelenler yüzleri maskeli birer gruptu ve değişimli taradılar öndekiler taradı, sonra değişip, arkadakiler tekrar taradı. Yığıldıktan sonra caniler ateş etmeye devam ettikleri gibi 'başınızı kaldırırsanız öldürürüz' dediler. Arka gruptakilere de 'yaralılara yardım etmeye gelmeyin' dediler."

-"Türk kadını hiçbir zaman bir caniden medet ummaz"


Herkesin feryat figan içinde bağırdığını ifade eden Ovacıklı, yaşadıklarını "O anda yanıma gelen o caniye, o suikastçiye, başımı kaldırıp sadece 'yaralıyım' dedim ve medet ummadım. Hiçbir Türk vatandaşı, Türk kadını hiçbir zaman bir caniden medet ummaz. 'Yaralıyım' dedim ona rağmen ayağıma namluyu dayadı ve tetiğe bastı. O anda sağ bacağımın dizimden aşağısı parçalanmış. Dolaşırlarken de yaşayıp yaşamadığımızı kontrol etmek için namlunun ucuyla aramızda dolaşıp kontrollerini yaptılar. Ben ikinci kurşundan sonra şoka girip şuurumu kaybettim." sözleriyle anlattı.

-"Bir damla kanımız aktıysa bu bizim için şereftir"


Hastanede kendine geldiğinde hemşirelere vatanın ne durumda olduğunu sorduğunu aktaran Ovacıklı, "Şükürler olsun ki millet iradesinin karşısında hiçbir iradenin duramayacağını Türk milleti, şanlı tarihindeki gibi tekrar gösterdi. Milletimizin bu girişiminde bir damla kanımız aktıysa bu bizim için şereftir." şeklinde konuştu.

-"Bu beden, vatan için ayaktaydı"


"Sadece bu caniler değil tüm dünya görmüş oldu, Türk milletinin adı güçtür, imandır. Vatan sevgisi de imandan gelir." diyen Ovacıklı, şunları kaydetti:

"Derya'nın ayağı, Ali'nin kolu değil, vatan ayakta, milletimiz dimdik, önemli olan bu. Zaten bu beden, vatan için ayaktaydı, vatana emanetti, vatana feda olmak için ayaktaydı, şükürler olsun ki o da nasip oldu."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.