Oktay Mermer

Oktay Mermer

Kadınhanılı Tekvandocu Gençleri Bilmeyen Var mı?

Kadınhanılı Tekvandocu Gençleri Bilmeyen Var mı?

Bir başarı öyküsünü anlatmadan, aklıma kendi yaşadığım dönemki çocukluğum geldi.

Neler oynardık hatırlayanlar var mı? Ben bazılarını hatırlatayım sizde içinizden ekleyin…

Çelik çomak, misket, gazoz kapağı, uçurtma, büyük çivi ya da bıçakla çamura saplama, yedi kiremit,  saklambaç, sakız kağıtlarından alt üst,  beş taş tabiî ki sokaklarda futbol…

Bizim zamanımızda açık-kapalı havuz,  kapalı açık spor salonları yoktu.  Tüm oyunlar sokaklarda, evlerimizin arkasındaki boş arazilerde oynanırdı.

Şimdiki çocuklar kursa-dershaneye gitmekten, test çözmekten,  bilgisayar oyunları oynamaktan ötürü hem sosyal ortamlardan uzaklaşıyor, hem obez oluyor, hem de insani ilişkisinden yoksun büyüyorlar.

Bu anlamda okullarımızda çocuklarımız ve yaşadıkları şehirlerde bize göre tesis ve imkan anlamında daha şanslılar.

Şansız oldukları sadece eğitimden arta kalan zamanlarının olmayışı ve de yukarıda bahsettiğim oyunları oynamanın tadına varmayışları büyük bir eksikliktir.

Kadınhanı tarihi eski bir ilçe ve spora ilgisi de 1 asırdan fazla bir zamana dayanıyor tabi ki birçok yerleşimde olduğu gibi futbol ile spor geçmişi bulunmaktadır.

 01.10.2011 tarihinde de Kadınhanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Halk Eğitim Merkezi kanalı ile Kadınhanı Raziye Hatun İ.Ö. Okulunda başlayan Tekvando kursu şuan tüm Kadınhanı ilçesindeki gençlere açık olarak başarıdan başarıya koşuyor.

om-2.jpgom.jpg

Başlangıçta Ortaokulun spor salonu olmaması nedeniyle Ata İçil Lisesi’nde antrenmanlara başlanmış. 

Bu süreç içinde, tekvando malzemesi noktasında (yer minderi, ellik, kum torbası v.s) gerek velilerin katkıları ve gerekse okul imkânları ile ikinci el malzemelerle devam edilmiş neticesinde birçok başarılara imza atılmış.

21 Altın, 24 Gümüş, 23 Bronz madalyanın yanı sıra 3 bölge 3.lüğü, 1 Türkiye 6.lığı, 1 Avrupa 8.liği, 1 Milli takım seçmesi
1 Milli takım kapına sporcu gönderilmesi gibi başarılar elde edilmiştir.

Şuana kadar hiç bir kimsenin desteği olmadan bu gençlerimizi Türkiye’nin her yerindeki müsabakalara götürmeye çalışan, başta Antrenörleri İsmail İNCEOĞLU’na ve Okul Müdürü Yusuf ÇAKICI'ya destek olunmalıdır. Bu gençler Kadınhanı tarihinde görülmemiş başarılara imza atıp, Avrupa, Dünya şampiyonluklarını hedeflemektedirler.

Genç sporcularımıza destek olan, Kadınhanı Platformu Başkanlığı yapan Şükrü DÖLEK, Kazım BİÇER, Mehmet TUNÇER beyler gibi diğer Kadınhanı ilçemiz gençlerimizin daha büyük başarılara imza atmaları ve milli takımlar düzeyinde ülkemizi temsil etmeleri için onlara sponsorluk ve malzeme temini konusunda duyarlı kişi kurum ve iş adamlarımızın destekleri çok önemli katkılar sağlayacaktır.
Kadınhanı’mızın gururu bu gençlere emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür eder, başarıların devamını dileriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR