"Kadınlar Gazze'ye Doğru" projesi

"Kadınlar Gazze'ye Doğru" projesi
Sadece kadınları taşıyacak 4. Özgürlük Filosu'na ait geminin eylül ayında Akdeniz limanlarından yola çıkıp 1 Ekim'de Gazze'ye varması planlanıyor

MADRİD (AA) - Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan uluslararası sivil girişim Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze'ye ulaşmayı deneyecek 4. filonun sadece kadınlardan oluşacağını açıkladı.

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nu İspanya'da temsil eden "Rumbo a Gaza" örgütünden alınan bilgiye göre, 6-7 Mart tarihlerinde İtalya'nın Messina kentinde yapılan uluslararası toplantıda, sadece kadınları taşıyan bir geminin bu yıl Gazze'ye doğru yola çıkması kararlaştırıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması vesilesiyle basına bilgi veren "Rumbo a Gaza", gelecek eylül ayında yola çıkacak ve Akdeniz'in farklı limanlarına uğrayacak geminin 1 Ekim tarihinde Gazze'ye ulaşmasının öngörüldüğünü duyurdu. Açıklamada, "Filistin halkının özgürlüğü için mücadele eden, işgale karşı direniş gösteren, uluslararası eylemlerde insan hakları savunuculuğu yapan ve dünyanın farklı yerlerinden gelen kadınların gemide olacağı" belirtildi.

"Kadınlar Gazze'ye Doğru" adlı projeye "Rumbo a Gaza" (İspanya), "Women's Affairs Center" (Gazze), "CODEPINK Women for Peace" (ABD), "Forum de Politica Feminista" (İspanya), "The Coaliton of Women for Peace" (İsrail), "Women's Front" (Norveç), "Coordinadora de Solidaridad con Palestina" (Meksika) ve "Federaton des femmes du Quebec" (Kanada) adlı örgütlerin destek verdiği kaydedildi.

4. Özgürlük Filosu'nun amacının bundan öncekilerde olduğu gibi "İsrail'in Gazze'yi işgal ederek ve Filistin'e abluka uygulayarak işlediği insanlık suçunu gündeme getirmek" olduğu vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.