Kadınlar Karate Milli Takımı, altın madalyaya kilitlendi

Kadınlar Karate Milli Takımı, altın madalyaya kilitlendi
Fransa'da düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na hazırlanan Kadınlar Karate Milli Takımı, ekip halinde altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atmak istiyor- Kadınlar Karate Milli Takımı Antrenörü Erçin:- "Hedefimiz, Fransa'da yapılac

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Fransa'nın Montpellier kentinde 5-8 Mayıs'ta düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na hazırlanan Kadınlar Karate Milli Takımı, takım halinde altın madalyayı elde etmeyi hedefliyor.

Kocaeli Kartepe'de kamp çalışmalarını milli takım, Türkiye'ye yeni başarılar kazandırmak amacıyla şampiyonaya hazırlanıyor.

Dünya Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve milli takım antrenörü İbrahim Erçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 sporcuyla Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını söyledi.

Ocak ayından itibaren 4-5 turnuvaya katılıp başarılı sonuçlar elde ettiklerini anlatan Erçin, "Hedefimiz, Fransa'da yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda takım halinde zirveye çıkmak. Günde çift antrenmanla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Erçin, kondisyon, kuvvet ve karate çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, "Şampiyonada zirvede yer alabilecek takımlardan biriyiz. Geçen yıl Türkiye'de yapılan Avrupa şampiyonasında 9 final yaptık. Fransa, en büyük rakiplerimizden biri. Maçların orada olması açısından bizim için zor bir turnuva olacak. Dolayısıyla hakem lobileri bizden daha güçlü. Zor bir şampiyona olacak ama zirveyi ya biz alırız ya da Fransızlar." ifadesini kullandı.

Takımda gençleşmeye gittiklerini anlatan Erçin, yeni sporculardan umutlu olduklarını anlattı.


- "Olimpiyatlarda yarışıp, ülkemizin madalya sayısını arttırmak istiyoruz"


Erçin, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda karatenin yer almasını beklediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de başarılı bir branşız, 2020 Tokyo Olimpiyatları için kadromuz şimdiden hazır. Hedefimiz, kadınlarda 4 kategori, bir de kata olacak, her kategoride madalyalar almayı planlıyoruz. Bunu uzun zamandır bekliyoruz. Olimpiyatlarda yarışmak ve ülkemizin madalya sayısını artırmak istiyoruz."

Altyapıda geniş bir ağa sahip olduklarını ifade eden Erçin, milli takımlara başarılı sporcular yetiştirildiğini kaydetti.


- "Yeni şampiyonluk elde etmek istiyorum"


Milli karateci Serap Özçelik de her zaman zirvede yer almayı hedeflediğini, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını söyledi.

Yaşadığı sakatlıktan dolayı 6 ay karateye ara vermek durumunda kaldığını aktaran Özçelik, "Şu anda formumu yakalamış hissediyorum. Kampın ilk dönemleri biraz düşüktü. Formumu korursam sonucun iyi olacağını düşünüyorum. Kariyerimde ümit, genç, büyükler Avrupa ve dünya şampiyonluklarım bulunuyor. Bu şampiyonada yeni bir şampiyonluk elde etmek istiyorum. 2006 yılından beri Fransız rakibimle mücadele ediyorum. Bir o, bir de ben kazanıyorum. Ev sahibi ülke, kısmet olursa onunla finalde karşılaşırız." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlar Karate Milli Takımı, altın madalyaya kilitlendi

Kadınlar Karate Milli Takımı, altın madalyaya kilitlendi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.