Kadir Gecesine Doğru

Kadir Gecesine Doğru
Konya İl Müftüsü Akpınar, Kadir gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı

KONYA (AA) - Konya Müftüsü Ali Akpınar, Kadir gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akpınar, mesajında, mübarek Kadir gecesinin, bin aydan, ortalama seksen seneden daha hayırlı bir gece olduğunu belirtti.

Bir insanın ömrünün ortalama seksen sene olduğunu ifade eden Akpınar, "Buna göre Kadir gecesi ömre bedel bir gecedir. Kadir gecesi, Kur'an'ın inmeye başladığı gecedir. 
Kur’an, indiği geceye bu kadar değer kazandırırsa, o bizim hayatımıza inerse, bize kim bilir ne kadar değer kazandıracaktır. Bir ömre bedel bir geceyi ihya etmek, birkaç saatlik mevlit programlarıyla geçiştirilemez" ifadelerini kullandı.

Akpınar, mesajında şunları kaydetti:

"Kadrimizin yüce olması için, hayat düsturumuz Kur’an ile dolmamız, hayatı Kur’an ile anlamlı hale getirmemiz gerekir. Kadir gecesinde, Kur’an ile hayatımızı test etmeliyiz. Yaşadıklarımız ne kadar Kur’an'a uyuyor, ne kadar uymuyor sorusuna cevap aramalıyız. Unutmayalım ki; kabir sınav sorularından biri de 'Kitabın ne?' sorusu olacak ve bu soru hepimize sorulacaktır. Kadir gecesi, bir yıllık kader planının yapıldığı gecedir. Kadir gecesi, Kur’an gecesidir. Kur’an-ı Kerim, insanlığın hayatını programlamak için gelmiştir. Dolayısıyla insanlığın kaderi Kur’an ölçüleriyle şekillenir. Bizler de bu gece Kur’an ile hayatımızı programlamalıyız. Kur’an'ın ölçülerine uygun bir hayatın kararını vermeliyiz." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.