"Kadro sayısı bakımından hem lig hem de Şampiyonlar Ligi için eksiğiz"

"Kadro sayısı bakımından hem lig hem de Şampiyonlar Ligi için eksiğiz"
Süper Kupa maçı öncesi konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kadro sayısı açısından eksik olduklarını belirterek, "Kadro sayısı bakımından hem lig hem de Şampiyonlar Ligi için eksiğiz" dedi.

Konya’da bugün  oynanacak Türkcell Süper Kupa maçı öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve takım kaptanı Tolga Zengin basın toplantısı düzenledi. 
Büyükşehir Belediye Arena Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2016-2017 sezonunun ilk resmi maçı olacağını söyleyerek, “Esasında bu maç geçen senenin sonucunda ortaya çıkan bir maçtı. Geçen sezon son maçımızı Konyaspor ile burada yapmıştık. Aynı zamanda Süper Kupa finali burada ilk kez oynanıyor. Mevlana şehri olan Konya’nın artık futbol şehri olduğunu görüyoruz. Tarihi bir şehirde, Hz. Mevlana’nın anlayışının hakim olduğu bir şehirde, ona uygun bir futbol maçının oynanmasını temenni ediyoruz. Rakibimiz güçlü bir takım. Kaliteli ve iyi bir kadro yapılanması var. Bu yıl da oldukça iyi oyuncular aldı. Geçen sene sezona kötü başlamışlardı ama daha sonra toparladılar. Sezon sonunda kupa şampiyonu oldular. Biz de iyi bir takımız. Geçen sene hak ettiğimiz bir şampiyonluk elde ettik. Sahada iki takımın güzel futbolunu görmek istiyoruz. En önemlisi oyunu sevmek ve birbirimize saygı göstermek zorundayız. Özellikle bu dönemde dostluğun, kardeşliğin daha fazla öne çıktığı bu günlerde saha içi ve dışında da bunları görmek istiyoruz. Bu anlamda TFF ve Kulüpler Birliği’nin attığı bir adım var. Taraftarların birlikte izleyeceği maçları bekliyoruz. Dolayısıyla herkesin sevgi havuzuna bir takım değerler katmasını bekliyoruz. Yarın bu düşüncelerle sahada olacağız. Kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Sonucunda tabii ki kupayı kazanmak istiyoruz. Enerjimizi sonuna kadar harcayacağız, yorulacağız maç bittiği zaman birinin kupayı aldığı birinin kaybettiği ama dostluğun devam ettiği bir maç olmasını diliyorum” dedi.

“Kadro sayısı bakımından hem lig hem de Şampiyonlar Ligi için eksiğiz”
Kadro açısından eksik olduklarını dile getiren deneyimli teknik adam, "Geçen sene aramızdan ayrılan birçok arkadaşlarımız var. Az oynayan ve çok oynayanlar vardı. Çok oynayanlar arasında İsmail, Gökhan ve Mario Gomez’i söyleyebiliriz. Yeni katılan arkadaşlarda var. A takımın kadro sayısı 3 kaleciyle beraber 22. Olumsuz taraflarımızdan bir tanesi bu. Kadro sayısı bakımından hem lig hem de Şampiyonlar Ligi için eksiğiz. Takımlar hazırlık dönemi geçirirler ama lige girdikleri zaman performansları ölçü olarak kabul edilir. Bu ilk bir ay içerisinde daha belli olabilir. Şu anda takımların performanslarının ne olduğunu yarın sahada göreceğiz. Bu eksikliklerimiz acil olmazsa olmaz eksikliklerimiz. Mevcut kadromuzun genel bir oyun felsefesi var. Temel oyun felsefemizi yarında sahaya yansıtacağız. Kimin oynadığından çok oynayanın ne verdiğini görmek istiyoruz. Yarın da bizim için bu test olacak. Daha çok takıma birlikte oynayan oyunculara şans vereceğim. Ligin sürekli boyutunu taşıyan oyuncular olacak. Yeni oyunculara oyun içerisinde görev verilebilir. Dolayısıyla sorunlarımız da artılarımız da var. Bu iki takım için de geçerli” diye konuştu.

“Bu yıl daha hoşgörülü, daha sabırlı gerginliğin olmadığı bir lig bekliyorum”
Deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili olarak Güneş, “Ülke olarak hepimizin dersler alması gereken dönemlerden geçiyoruz. Takım olarak siz ne kadar güçlü olursanız olun rakibiniz de güçlü ve büyük değilse sizin oynadığınızın bir keyfi yok. Rekabetin sevginin ve saygının üst seviyede olması gerekirken maalesef çok ‘Ölmeye geldik’ laflarını duymayacağımız taraftar kitlelerini istiyoruz. Futbolun güzelliğini gören bu eğlenceye katkı yapacak taraftarları istiyoruz. Bu duyguları bu eğitimleri vermediğimiz sürece bu hataları yaparız. Kötülükler varsa ebediyen devam eder ama iyilikler varsa örnek olarak devam eder. Geç kalınmış doğru bir adım atıldı. Taraftar, oyuncular, teknik adamlar hatalarından dersler çıkarırlarsa bu işler düzelir. Geçen sene biz şampiyon olduk, bu sene de biz olmak istiyoruz. Bu bilinmezlik futbolun güzelliğinden kaynaklanıyor. Oynadığınız oyun kendinize ve karşı tarafa keyif verirse hep birlikte mutlu oluruz. Bu yıl daha hoşgörülü, daha sabırlı gerginliğin olmadığı bir lig bekliyorum” şeklinde konuştu.

Tolga Zengin: "Süper Kupayı alarak lige moralli girmek istiyoruz"
Takım kaptanı Tolga Zengin, yarın güzel bir karşılaşma olmasını beklediğini aktararak, “Güzel bir atmosferde oynanacak bir maç olacak. İnşallah dostça ve centilmenlikle geçer. Biz lig şampiyonu Galatasaray ise kupa şampiyonu olarak bu maçı kazanmak isteyecektir. Şampiyonluğun ardından Süper Kupayı alarak lige moralli girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Tolga Zengin, takım savunmasıyla ilgili sorulan bir soru üzerine, “Adriano ve Gökhan Gönül çok önemli oyuncular. Takıma çok şey katacaklar. Geçen sezon stoperde 8 oyuncu değişti. Çok büyük sıkıntılar yaşamadık. Bu bir eksi olabilir ama çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Futbolun temeli ve yapılması geren şeyler belli. Kim gelirse en iyisini yaparız” açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.