Uğur Özteke

Uğur Özteke

KAFEM’de Çocuğunuz Kaybolursa

KAFEM’de Çocuğunuz Kaybolursa

İşletmeciliğini Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı KAFEM’ler son yıllarda Büyükşehir’in en güzel, örnek ve nezih işlerinden birisi. Akyokuş’tan tutun da Japon Parkı’na kadar ailecek ya da bayanların tek başına kafalarında soru işaretleri olmadan gidebilecekleri bu müstesna işletmelere benim bildiğim kadarı ile son olarak Meram Yeni Yol üzerindeki Evliya Çelebi Parkı katıldı.

Ancak Cuma akşamı saat 23 sularında bir büyüğümüzden gelen telefon ile dengemiz bozuldu.

Bu konuyu yazımızın bu bölümünü anne ya da baba olmayanlar okumayabilirler. Çünkü o saatteki o feryat ancak anne ve babanın hissedebileceği ağır bir duygu idi.

İşte söz konusu saatte bir iddiaya göre elektrikler bilerek kapatılır, bir diğer iyimser tahmine göre de elektrikler kesilir. İşte ortalık karardığı anda bir annenin feryadı gecenin karanlığını deler. Çünkü o esnada oyun oynamakta olan çocuğu ortalığın zifiri karanlık olması ile kaybolmuştur. Elektrikler tekrar gelinceye kadar zaman geçmek bilmez. Durum polise bildirilir ve şükürler olsun ki çocuk bulunur.

Şimdi eğer iddia kaynağına göre gerçekten saat 22.30’da elektrik şarteli bilerek indirilmişse bu bir insanlık ayıbıdır.

Yok bu tamamen tesadüf bir elektrik kesintisi ise bence bu daha da büyük ayıp olur.

Böylesine bir kurumun böylesine güzel bir işletmenin ani bir elektrik kesintilerine karşı güç kaynağı olmaz olur mu?

Hele hele bu kesintiler için Konya’da iseniz.

Son dönemlerde Kafem’ler gözümde gönlümde çok ayrı bir anlam kazanmıştı. Ama Cuma akşam ki olay sonrası yine güzel düşüncelerimin üzerine kara bulutlar çöktü.        

NALÇACI’DA SON DURUM

İsminin Yusuf Aydın olduğunu belirten duyarlı bir vatandaşımız ise bizim göremediğimiz, yöneticilerin de göremediği çok ciddi bir konuya dikkatimizi çekiyordu. 

“Uğur bey merhaba,

Bugün (Cuma günü) 11 sıralarında Nalçacı’dan Kule tarafına giderken tam Sille kavşak ışıklarında daraltılmış yoldan bir araç bir çocuğa çarptı. Bir 2 metre filan uçan çocuk bu çarpma sonucunda ayaklandı ama devamını arkadaki araçlar yüzünden takip edemedim. MOBESA kameraları büyük ihtimalle olayı çekmiştir. Benim sizden ricam bu ışıklara yaklaşırken yapılan yol daraltmalarının tehlikesini bir yazınızda bahseder misiniz? Saygılarımla.”

…..

Yusuf Bey konuyu bizden daha iyi izah etmiş. İnşallah yöneticilerimiz bu konuda yapılması gereken bir şey varsa mutlaka yapacaklardır.

POLİS MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDERİZ…

Konya polisinin yıllar önce başlatılan bir proje ile 24 saat sirensiz ve ışıksız dolaşan devriye araçlarının olaylara nasıl anında müdahale ettikleri konusunda önümüzde ki günlerde inşallah daha detaylı bir yazı yazacağım.

Ama bugünlük Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcımız Sadettin Aksoy’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Baş Müdür Hüseyin Bey’in izinde olması münasebeti ile İl Müdürlüğüne vekalet eden Sadettin Müdür dünkü çıkan yazımız ile ilgili olarak bizzat çalışma başlattıklarını ve en kısa sürede konu ile ilgili olarak sonuca ulaşacaklarını bildiriyordu.   

Polis teşkilatımıza duyarlılıkları ve hassasiyetlerinden dolayı şehir adına teşekkür ediyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatta en zor şey, gayesiz insanlarla birlikte yaşamak mecburiyetinde kalmaktır...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler Meram Emniyet Amirliği kavşağında kırmızı ışıkta geçmediği zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR