Kahire Metro İstasyonlarında Fetva Büroları

Kahire Metro İstasyonlarında Fetva Büroları
Mısır'ın başkenti Kahire'deki bazı metro istasyonlarında vatandaşların dini konularla ilgili sorularını cevaplandırmak için fetva büroları açıldı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın başkenti Kahire'nin bazı metro istasyonlarına vatandaşların sorularını cevaplandırmak üzere fetva büroları kurulduğu belirtildi.

Mısır Metro İşletmesi Sözcüsü Ahmed Abdulhadi, yaptığı yazılı açıklamada, El-Ezher'e bağlı İslami Araştırmalar Merkezi ile Kahire'de üç metro istasyonunda fetva bürosu açılması konusunda protokol imzaladıklarını duyurdu.

Bu kapsamda Şuheda, Merg ve Şobra el-Heyma metro istasyonlarında pilot uygulamanın başladığını dile getiren Abdulhadi, amacın vatandaşların El-Ezher alimlerine dini konularla ilgili sorularını doğrudan sorabilmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

İslami Araştırmalar Merkezi Genel Sekreteri Muhyiddin Afifi de halkın kalabalık şekilde bulunduğu bölgelerde bürolar açarak, onlara daha sağlıklı ve hızlı ulaşmayı, böylece doğru bilgiyi aktarmayı amaçladıklarını belirtti.

İslami Araştırmalar Merkezi'ne bağlı vaizler, geçen ramazan ayından itibaren istasyonlarda yayın yapan metro radyolarından yolculara vaaz vermeye başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.