Kahraman, Burahi İle Bir Araya Geldi

Kahraman, Burahi İle Bir Araya Geldi
TBMM Başkanı Kahraman, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile görüştü.

Kahraman, Divan Salonu'ndaki görüşmede, Buhari ve beraberindekileri Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Temasların iki ülkenin hayrına neticelendirilmesi temennisinde bulunan Kahraman, "Şahsınıza, dost ve kardeş halkınıza TBMM ve halkımızın en iyi dileklerini sunuyorum. " dedi.

Buhari de ziyaretinin iş birliğini artıracağını düşündüğünü belirterek, FETÖ'nün darbe girişiminin sonuçlarının Nijerya'da yatırım yapan Türk halkına da bazı etkileri olduğunu, bunun hep birlikte aşılabileceğini söyledi. Görüşmelerin iş birliği için gerçekten önemli olduğunu ve heyetlerin temaslar sonucunda detaylı raporlar hazırlayacağını ifade eden Buhari, "Bu raporlar, bizim ilişkimizin güvenlik, sanayi, eğitim ve sağlık gibi sosyal hizmetler alanlarında nasıl gelişebileceğinin önemli yol haritasını çizecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı devam etti. Heyetler arası görüşmelerden sonra Kahraman, Buhari ve yanındaki heyete 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Mecliste bombalanan yeri gezdirdi ve bilgi verdi.

Daha sonra Kahraman ve Buhari, TBMM Genel Kurulu'na girerek bir müddet çalışmaları izledi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Genel Kurulu selamlayan Buhari'ye "Hoş geldiniz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.