'Kahraman Kazanlılar' İçin Şehitler Ormanı Kurulacak

'Kahraman Kazanlılar' İçin Şehitler Ormanı Kurulacak
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığından jetlerin kalkışını engellemek isterken şehit düşen Kazanlılar için orman kurulacak

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığından jetlerin kalkışını engellemek isterken şehit düşen Kazanlılar için orman kurulacak.

Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında üs olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan F-16'ların sivil halkı bombaladığını belirtti.

Eroğlu, "Kazanlı kahraman vatandaşlarımız, bu jetlerin kalkışını engellemek için o gece üste toplandı. Demokrasisine sahip çıkan Kazanlılar, o gece 9 şehit verdi." ifadelerini kullandı.

"Şehitlerimizi sonsuza kadar yad edeceğiz"
Bakan Eroğlu, demokrasisi, milleti ve vatanına gönülden bağlı olan ve orada şehit düşen Kazanlılar için "Kahraman Kazan Şehitler Ormanı" kuracaklarını bildirdi.

Orman Genel Müdürlüğünce 300 dekar alanda tesis edilecek ormanda, sonbaharda 5 bin fidanın toprakla buluşturulacağını belirten Eroğlu, "Bu ormanda yeşerecek fidanlarla şehitlerimizi sonsuza kadar yad edeceğiz. Vatan onlara çok şey borçlu. Ne yapsak onların haklarını ödeyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.