Kahramanmaraş'ta 200 Suriyeli çocuğa giyim yardımı

Kahramanmaraş'ta 200 Suriyeli çocuğa giyim yardımı
İş adamı, 200 Suriyeli çocuğa ayakkabı ve giyim yardımında bulundu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin ilçesinde bir iş adamı, 200 Suriyeli çocuğa ayakkabı ve giyim yardımında bulundu.

İş adamı Koray Kıraç, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Afşin Geçici Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kıraç, getirdiği 200 ayakkabı ve çeşitli giyim eşyalarını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Arslan ile birlikte öğrencilere verdi.

Dağıtımın ardından öğrencilerin Türkçe seslendirdiği "öğretmenim" adlı şiir de duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

İş adamı Kıraç, okul idaresiyle görüşülerek, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda ayakkabı ve giyim yardımında bulunduğunu belirterek "Şu anda bizlerin Rabbimize olan görevimiz, muhacire ensar olmak. Muhacire sahip çıkma düşüncesini bu şekilde bir mesaj olarak verirsek, ne mutlu bizlere. İnşallah ülkelerindeki iç savaş biter ve kendi ülkelerinde, kendi okullarında eğitim hayatlarına devam ederler." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan ise yardımlardan dolayı iş adamı Kıraç'a teşekkür etti.

Kıraç'ın yardım etme gayesinin de kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Turan, "İş adamımızın ilçemizde eğitim gören 200 Suriyeli öğrencilerimize yardım etme isteğine çok sevindik. Çünkü Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan küçük çocuklarımızı sevindirmek ve gözlerindeki pırıltıyı görmek çok önemli." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.