Kahramanmaraş'ta "Gelin Canlar Birlik Olalım" konferansı

Kahramanmaraş'ta "Gelin Canlar Birlik Olalım" konferansı
Eski Rize milletvekili Yılmaz:- "Köküne kadar ümmetçiyiz. Canların bir olması için ümmet olmamız gerekir. Alevi'si de o ocakta, Sunni'si de Kürt'ü de Türk'ü de bütün yeryüzü mazlumları o ocakta"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz, kendilerine yönelik zaman zaman "ümmetçi" değerlendirmesinde bulunulduğunu belirterek, "Evet köküne kadar ümmetçiyiz. Canların bir olması için ümmet olmamız gerekir. Alevi'si de o ocakta, Sunni'si de Kürt'ü de Türk'ü de bütün yeryüzü mazlumları o ocakta." dedi.
Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Memur-Sen İl Temsilciliği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde "Gelin Canlar Birlik Olalım" konulu konferansta yaptığı konuşmada, vatanın değerinin bilinmesi gerektiğini dile getirerek, din ile vatanın ruh ve ceset gibi olduğunu, dinsiz devlet olmayacağını, devletsiz de dinin yaşanmayacağını söyledi.
Lider ve ümmet kavramlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:"Arapça'da üç kelime birbirinin aynısıdır, um, ümmet ve imam. Um, çocuğu doğuran anaya derler. Ümmet nedir? Bazıları bize 'bunlar ümmetçi' diyor evet köküne kadar ümmetçiyiz. Canların bir olması için ümmet olmamız gerekir. Alevi'si de o ocakta, Sunni'si de Kürt'ü de Türk'ü de bütün yeryüzü mazlumları o ocakta. Biz canlarız, hangi ırktan olursanız olun bir vücut gibi canlarız. Peki imam nedir? İmam da ana demektir. Yeryüzünün anası demektir."
Allah'ın devlet başkanı, halife, vali, belediye başkanları ve yöneticileri baba kökünden zikretmediğini ifade eden Yılmaz, "Ana kökünden zikrediyor. Niçin? Babanın merhameti var ama annelerin merhameti daha fazla? Yöneticiler, halka ana gibi davransınlar diye. Geçen sene Kemal Kılıçdaroğlu televizyonda 'Tayyip Erdoğan hep ağlıyor' diyor. Tabii ki ağlayacak. Sen bu milletin anası değilsin ki o anası, tabii ki ağlayacak." diye konuştu.
- "İngiltere 2 milyarlık insanı sömürüyor"
Yüz yıldır "ana" olmadığı için meydanın 5 "canavar"a kaldığını, bunların da dünyayı parçaladığını vurgulayan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Anamız yok, meydan kurtlar ve canavarlarda. 55 milyonluk İngiltere'ye 2 milyarlık Doğu'yu teslim ettiler. Bangladeş'te daha dün Mevlana Nazımı da idam ettiler çünkü Bangladeş diye bir devlet yok. İngiltere'nin yönettiği Bangladeş'in başında av köpekleri var. Av köpekleri olduğu için İngiltere'nin talimatıyla idam ettiler. Onlar bizim 1920'li yılları yaşıyorlar. Ümmet, anasız kalınca 55 milyon İngiltere, 2 milyarlık insanı sömürüyor."
Kur'an-ı Kerim okunan toplantıda, TÜGVA'nın tanıtım filmi ile Yılmaz'ın geçmişteki konuşmalarından örnekler gösterildi.
Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Ali Sezal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.