Kahramanmaraş'ta Görevli Alman Askerlerin Yüzde 28'i Değişti

Kahramanmaraş'ta Görevli Alman Askerlerin Yüzde 28'i Değişti
BERLİN (AA) - Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemi'nde görevli Alman askerlerin yüzde 28'inin yoğun çalışma şartları nedeniyle 20 aylık görev süresini tamamlayamadan değiştirildiği...

BERLİN (AA) - Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemi'nde görevli Alman askerlerin yüzde 28'inin yoğun çalışma şartları nedeniyle 20 aylık görev süresini tamamlayamadan değiştirildiği bildirildi.

Yeşiller Partisi Milletvekili Tobias Lindner'in verdiği soru önergesini cevaplayan, aynı zamanda milletvekili olan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe, Kahramanmaraş'ta görevli iki taburdaki askerlerin yüzde 28'inin 20 aylık görev sürelerini tamamlayamadıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş'ta 2013 yılı başından bu yana görev yapan askerlerin kapasitelerini zorladığını ve bu nedenle askerlere yönelik terapi programları düzenlendiği belirtildi.

Soru önergesine verilen cevapta ayrıca Patriot Hava Savunma Sistemi'nin ihtiyacı olan yedek parçaların da temin edildiği vurgulandı.

Kahramanmaraş'ta görev yapan iki taburun görevi için gerekli olan Federal Meclis (Bundestag)  tezkeresinin süresi 31 Ocak'ta doluyor. Federal Meclis'in yeni bir tezkere çıkararak bu süreyi uzatması bekleniyor.

Mart ayında Kahramanmaraş'taki Alman askerlerini ziyaret eden Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Suriye'deki iç savaş sona erene kadar Patriot taburunun burada görev yapacağını söylemişti.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.