Kalbi dondurularak tedavi edildi!

Kalbi dondurularak tedavi edildi!
DENİZLİ’de yaşayan 73 yaşındaki Rukiye Uçar’ın kalbindeki ritim bozukluğu, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatta dondurularak tedavi edildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Emrecan, kalp cerrahisi esnasında ritim bozukluklarına yönelik, Kriyoablasyon yöntemini başarı ile uygulamaya başladıklarını belirtti. Bu yöntemin özellikle kapak rahatsızlıklarına bağlı olarak gelişen Atriyal Fibrilasyon denilen kalp ritim bozukluğunun tedavisinde uygulanan bir yöntem olduğunu belirten Dr. Bilgin Emrecan, "Tedavide, kalpte ritim bozukluğuna yol açan odakların -140 derecelere kadar soğutularak tedavi edilmesine dayanmakta ve ritim bozukluğunun düzeltilmesi ile ameliyat sonrası hastaların yaşam kalitesinin belirgin derecede düzelmesini sağlamaktadır. Hastanemizde halka ve yapay korda gibi cihazlar kullanılarak yapılan kalp kapak tamiri ameliyatlarıyla beraber uygulanan bu yöntem ile hastaların ömür boyu ilaç kullanımı gereksinimini de ortadan kaldırıyor" dedi. Rukiye Uçar isimli hastanın da, kalbindeki ritim bozukluğunu da dondurma yöntemiyle tedavi edildiğini ifade eden Emrecan, "Kaçak olan kapaklar, halka ve bandlarla tamir edildikten sonra Kriyoablasyon yöntemiyle de ritim tedavisi uygulandı. Ameliyat sonrası dönemde sorun yaşamayan hasta ameliyat sonrası 7’inci gününde taburcu edildi" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.