KALE: PROTOKOL BAŞKANI OLMADIM

KALE: PROTOKOL BAŞKANI OLMADIM
Türkiye’nin yüz ölçümü olarak en büyük ilçesi olmakla birlikte ideolojik açıdan da sıkıntılı bir bölgede görev yapmanın zorluğunu bildiğini söyleyen Kale, “Hizmetin içine siyaset sokmadan, sandıktaki sonuçlara bakmadan herkese hizmet götürüyoruz”dedi

BU BÖLGE EN ZORLU BÖLGE

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, PUSULA TV’de yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’e konuk oldu. Cihanbeyli merkez ve taşra mahallerinden vatandaşların da sosyal medya aracılığıyla yoğun bir katılım sağlayıp, soru, talep ve teşekkürlerini ilettiği programda deneyimli gazeteci Uğur Özteke’ye samimi açıklamalarda bulunan Başkan Kale, “Adaletli bir şekilde hizmet dağıtmaya çalışıyoruz. Hizmetin içine siyaseti sokmamaya çalışıyoruz” dedi.

Ailesinin de ısrarı ile 2004 yılında Günyüzü beldesine belediye başkanı olduğunu ve iki dönem görev yaptıktan sonra Cihanbeyli Belediye Başkanlığına aday olduğunu belirten Başkan Kale, “Günyüzü’ne belediye başkanı olduğumda 39 yaşındaydım. Sonrasında Cihanbeyli İlçe Belediye Başkanlığına aday olduk ve seçildik. Bu biraz nasip işi.

İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Türkiye’nin yüzölçümü anlamında en büyük bölgesine ilçe belediye başkanı olmak kolay değil. En önemlisi de ideolojik açıdan da sıkıntılı bir bölge. Türk milliyetçiliğinin de Kürt milliyetçiliğinin de çok çok öne çıktığı bölgeler var. Bizim bunları alıp bir kapta yoğurmamız gerekiyordu. Bugüne kadar ki tüm çalışmalarımız bunu başarmak adınaydı. Çok şükür güzel işler yaptık” dedi.

HDP’NİN BÖLE ÜZERİNDE PLANI VARDI

HDP’nin bölge üzerindeki hedefleri ve asıl planı da açıklayan Başkan Kale, “2014 seçimlerinde HDP’nin bir hedefi vardı. Diyarbakır onların merkezi ve onlar oradan çıkıp yayılmayı amaçladılar. Sadece Doğu ve Güney Doğu’dan oy devşiren bir parti olmaktan çıkıp  Türkiye’nin her yerinden oy almak için harekete geçtiler. Stratejik hedeflerinden birisi de

birbirine sınır olan ve aralarında akrabalık, kan bağı bulunan 6 ilçeyi (Şereflikoçhisar, Haymana, Bala, Yunak, Kulu, Cihanbeyli) etki altına almaktı. Siyasi anlamda üstünlük elde etmek için çalıştılar. Bunun bir adım sonrası da Selçuklu’ya yani Konya’ya sirayet etmekti” dedi.

CİHANBEYLİ, TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİDİR

Bölgede çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve oyları sürekli arttırdıklarını da ifade eden Başkan Kale, “Cihanbeyli, Türkiye’nin mozaiğidir. Benim eşim, oğlumun annesi Konyalı. Siz bu insanları nasıl ayıracaksınız. Biz de etnik ayrım, siyasi görüş farkı gözetmeksizin ilçenin her noktasına hizmet götürmenin uğraşı içerisindeyiz. Hizmetin içine siyaseti sokmamaya çalışıyoruz. Hizmeti sandığa göre yapmıyoruz. Bize oy vermiş mi vermemiş mi diye bakmadan tüm insanlara hizmet götürüyoruz. Yani karşıt görüşlülere de hizmet götürüyoruz. İnsanlar da bunu görüyor. Neticesinde taşra oyları giderek yükselmeye başladı. Son referandumda gördük ki oylar yüzde 41’lerden yüzde 61’lere çıktı. Bana göre bu bir siyasi başarıdır” diye konuştu.

PROTOKOL BAŞKANI OLMADIM

Göreve gelmeden önce adaylığının ardından Konya’nın tekin siyasetçileri ile seçim otobüsüne binip, bölgede yaptıkları ilk çalışmada, “Senin işin zor burada bir virüs var. Bu virüs siyasi bir virüs. Ne yapıp edip bu virüsü temizlemen gerekir” denildiğini de ifade eden Başkan Kale, “Bu bilinçle, bölgenin gerçeklerini bilerek hareket etti. Kadere inanırım. Tehditler de aldık; ama sayın Cumhurbaşkanımız nasıl Sultan Alpaslan gibi kefen niyetine gömlek giydiyse biz de bu yola bir amaç için çıktık. Bu yolda engelleri aşıp, enerjimizi sahaya yansıttık.

Biz protokol başkanı olmadık. Hizmet eden, insanları kucaklayan bir başkan olmaya çalıştık” dedi.

mehmet-kale-(2).jpeg

BÜYÜKŞEHİR’E  EN AZ YÜK OLAN BELEDİYE

Büyükşehir Belediyesi’nin yükünü alan çalışmalar gerçekleştirdiklerini de ifade eden Başkan Kale, “2017 yılı sonuna kadar yatırım hedefimiz 300 milyon TL demiştik. Hamdolsun bugün yılsonu gelmeden 316 milyon TL’ye ulaştık. Hizmette kesinlikle Büyükşehir Yasası zeminini terk etmediğimiz gibi Büyükşehir Belediyemize en az yük olan belediye olmaya gayret ediyoruz. Kendi imkanlarımızla açık kapatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Büyükşehir Yasası’nın şikayetinin hemen hemen hiç olmadığı ilçe Cihanbeyli olmuştur.  Hizmeti adaletli bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz.  İlçenin her noktasına eşit hizmet götürme gayesindeyiz” ifadelerini kullandı.

HANE-İ MEVAN İLE GELENEK CANLANACAK

Büyük önem verdikleri yeni projeleri Hane-i Mevan projesini de PUSULA TV aracılığıyla duyuran Başkan Kale, “11 mahallemizde Hane-i Mevan projesini hayata geçiriyoruz. Camilere yakın bölgelere Selçuklu mimarisiyle yapacağımız bu eserlerde amaç eski bir geleneği canlandırmak. Bu merkezlerin anahtarını mahalle muhtarlarına vereceğiz. Şartımız, hocalarımız; gençlerimiz ya da büyüklerimize sohbet edecekse kapılar açılacak. Buralar ayrıca taziye ve nişan evi olarak kullanılacak. Ecdadın oda sohbeti dediğimiz kültürünü yeniden canlandırmış olacağız. Bizim yegane gayemiz, iyi gençler yetiştirmek” diye konuştu.

CİHANBEYLİ HIZLI BİR YÜKSELİŞTE

Cihanbeyli’nin müthiş bir ivme yakaladığının da altını çizen Başkan Kale, “Göreve geldiğimizde bir aile Cihanbeyli’de kaldırımda yürümezdi. Şuan da aileler parklarda gecenin bir yarısına kadar rahatlıkla oturuyor. Metropol ilçe yaşantısı Cihanbeyli’de hakim olmaya başladı. Cihanbeyli bir ivme yakaladı. Hızlı bir yükselişte. Kısaca kuruluşundan 2014’e kadar bir dönem var, 2014’ten günümüze bir dönem var. Yatırımlar sürecek. Cihanbeyli’de hastane bölgesine büyük bir park için ihaleye çıktık. 10 ayrı bölgede mükemmel camlı köşkler ve parklar oluşturuyoruz. Her bölgede şantiyemiz var. Hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bizim dönemizde gerek bakanlıklar gerek büyükşehir gerekse de ilçe belediyemizin yaptığı çalışmalarda ciddi istihdam oluştu.  Cihanbeyli ekonomisine ciddi katkılarda bulunduk

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi partimize yük olan değil yük alan bir insan olmaya, belediye başkanı olmaya çalışıyoruz. İnsanlarımız yapılan tüm hizmetlerin daha fazlasına layık, inşallah Allah güç kuvvet verirse çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

VEREMEYECEĞİMİZ HİÇ BİR HESAP YOK

“Veremeyeceğim hiçbir hesap yok” diyen Başkan Kale, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim görev yaptığım bölge önemli bir bölge. Cihanbeyli’nin etnik kökeni, fikirleri, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm gençleri seviyorum. Tek bir amacım var, ilçeme, büyüklerime, gençlere, insanımıza hizmet etmek. Gençlerden isteğim, birbirimizi sevelim, ümmetçi olalım. Cihanbeyli’nin ufku genişledi. Cihanbeyli iyi bir noktaya gidiyor. O bölge artık merkez bir ilçe olma yolunda. Veremeyeceğim hiçbir hesap yok.  Başarılı olmanın verdiği sıkıntılardan birisi de meyve veren ağaçların taşlanması. Halkın teveccühü ile belediye başkan olduğumda koridorda eski belediye başkanlarımızın fotoğraflarına baktım ve ‘50 yıl sonra şu var ya aşiret çocuğuydu, ilçeye geldi, şu hizmetleri yaptı desinler’ dedim. Kısaca hizmete talip oldum.  Bu güne kadar da bu yolda ilerledim. İnşallah bu kervan yürüyecek, yürümeye devam edecek.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.