Kalendiya Mülteci Kampı'nda gerginlik

Kalendiya Mülteci Kampı'nda gerginlik
Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda iki evi yıkan İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 4 Filistinli yaralandı

RAMALLAH (AA) - Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda iki evi yıkan İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 4 Filistinlinin yaralandığı, 3 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kalendiya Basın Merkezinin bildirdiğine göre, İsrail askerlerinin Kalendiya Mülteci Kampı’na baskı düzenlemesinin ardından Filistinlilerle askerler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. İsrail askerleri, çatışmalarda göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı, Filistinli gençler de taş ve molotofkokteyliyle karşılık verdi.

İsrail ordusunun, Kudüs’teki Bab el-Halil bölgesinde Yahudi yerleşimcilere bıçaklı saldırıda bulundukları gerekçesiyle öldürülen İsa Assaf ve Anan Ebu Habse isimli Filistinlilerin evlerini yıkması nedeniyle çıkan olaylarda mülteci kampı sakinlerinden 3 kişi gözaltına alındı.

İlkyardım ekipleri, Kalendiya Mülteci Kampı'nda İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda gerçek mermi isabet etmesi sonucu yaralanan 4 Filistinlinin Ramallah'taki Filistin Sağlık Kompleksi’ne nakledildiğini belirtti. İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirenlerin de ayakta tedavi edildiği aktarıldı.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin ekiplerin mülteci kampına girmesine ve yaralıların nakledilmesine engel olduğu ayrıca askerlerin Kızılay’ın aracına plastik mermiyle ateş açarak ön camının kırılmasına neden olduğu ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.