KALEYE AMBARGO

KALEYE AMBARGO
Atiker Konyaspor’a 2015-16 sezonun başında Çaykur Rizespor’dan transfer olan kaleci Serkan Kırıntılı, geldiği günden bu yana kadrodaki diğer kalecilere forma yüzü göstermedi.

Konyaspor’un geçtiğimiz sezonun başında kadrosuna kattığı Serkan Kırıntılı, ligdeki ilk 3 maçta forma giyememişti. Kaya Tarakçı’nın arkasında yedek soyunan Serkan, formayı 4. haftadaki Osmanlıspor deplasmanında kaptı ve bir daha bırakmadı.

FİRESİ YOK

2015-16 sezonunun 4. haftasındaki Osmanlıspor maçında birbirinden önemli kurtarışlara imza atan ve son dakikalarda bir de penaltı kurtaran Serkan Kırıntılı, takımının aldığı galibiyette başrol oynamıştı. Bu maçla Aykut Kocaman’ın gözüne giren tecrübeli kaleci bu maçtan sonra Türkiye Kupası maçları hariç formayı sırtından çıkarmadı. Geçtiğimiz sezon görev aldığı 31 maçın tamamında 90 dakika şans bulan Serkan Kırıntılı, toplam 2790 dakika sahada kaldı. Bu sürede 27 gol gören başarılı kaleci, ligin en az gol yiyen kalecilerinden biri oldu. Serkan, özellikle ligin ikinci yarısındaki başarılı performansıyla Konyaspor’un sezonu 3. bitirmesinde büyük rol oynadı.

KALDIĞI YERDEN DEVAM

Serkan Kırıntılı bu sezona da bıraktığı yerden başladı. Ligdeki 16 maçın tamamında oynayan 31 yaşındaki futbolcu, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 6 karşılaşmada da formayı bırakmadı. 22 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan Serkan, süre aldığı 1980 dakikada kalesinde 28 gol gördü. Ligde 16 gol yiyen Serkan Kırıntılı, UEFA Avrupa Ligi’nde de 12 gole engel olamadı.

KUPADA YOK

Ziraat Türkiye Kupası maçlarını, sürekli 11 oynayan futbolcuları dinlendirme fırsatı olarak gören teknik direktör Aykut Kocaman, bu nedenle Serkan Kırıntılı’ya kupada şans vermedi. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nda Kaya Tarakçı’ya forma veren Kocaman, bu sezon Tarakçı ile birlikte Abdülaziz Demircan’a da şans tanıyor. İki kaleci, kupadaki 4 maçta ikişer kez forma giydi. (Emre Tanrıver)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.