Hasan Durucan

Hasan Durucan

KALFA’LANDIK

KALFA’LANDIK

Bir, iki, üç derken hem ligde hem kupada öyle bir seri yakaladık ki bileğimizi büken olmamıştı. Temsilcimizin on dokuz maçlık bu yenilmezlik unvanı Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasında böylelikle sona erdi. Torku Konyaspor bu sezon kupada on maçta dokuz galibiyet bir beraberlik aldı.

2016 yılında oynadığı toplam on dokuz resmi maçta ise on ikisi lig, yedisi kupa olmak üzere on beş galibiyet dört beraberlik yaşadı. Kocaman, Eskişehirspor ile ligde oynadığımız karşılaşmanın ilk on birine göre kadroda altı değişiklikle sahaya çıktı. Eskişehirspor maçının ilk on birinde bulunan kaleci Serkan Kırıntılı, Selim Ay, Douglas, Halil İbrahim Sönmez, Mbamba ve Traore'yi yedekler arasında tuttu ve bu futbolcuların yerine kaleci Kaya Tarakçı, Vukovic, Mehmet Uslu, Ömer Ali Şahiner, Holmen ve Meha'yı ilk onbire dahil etti. Halil İbrahim Sönmez'i de on sekiz kişilik maç kadrosuna almazken yerine Boşnak futbolcu Amir Hadziahmetovic'i dahil etti. Yenilmezlik unvanıyla sahaya çıkacak takımlarına destek olmak adına her zaman ki gibi taraftarında büyük ilgisi ve desteği vardı. Taraftarlar tribünlerin neredeyse tamamını doldurarak takımlarını destekledi. Hatta desteklemeyle kalmadı adeta şölen tertip etti. Kuzey tribünündeki 4D koreografi Türkiye’de bir ilk olma adına görülmeye değerdi.

Geçtiğimiz günlerde ise Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Burcu Güneş’in tribün tezahüratını kendi bestesiyle yorumlayarak Konyaspor camiasına güzel bir jest yapmıştı. Bu jest karşısında karşılaşmaya davet edilen sanatçı davete icabet ederek maç öncesi tribünleri coşturmayı başardı. Böylesine güzel ve büyük bir coşkuyla başlayan müsabakanın ilk çeyreği de tempoluydu.

Maçın başlama düdüğünüm ardından karşılıklı her iki takım birbirini yoklasa da defanslar göz açtırmadı. Fenerbahçe, Fernandao’nun kafa vuruşuyla gole yaklaşırken temsilcimiz de Rangelov ile Fabiano engeline takıldı. İlk yarının bitimine ipleri koparan son on dakika damga vurdu. Önce Volkan Şen ile ardından Nani ile meşin yuvarlağı kalemizde gördük. İkinci yarıya da bu skorla tutuk başlayan temsilcimiz Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Farkı azaltmak adına büyük hamleler yapan Kocaman, önce sistemde değişiklik yaptı sonra oyuna Abdou Razzack Traore, Rian Bajic ve Amir Hadziahmetovic'i sürdü.

Son dakikalarda gol bulmak için girilen risk Van Persie’nin ayağından bize patladı ve üç farklı skoru tabelada gördük. Futbol bir oyundur ve kazanmak da var, kaybetmek de var. Aynı zamanda adaletsiz olduğunu da yazarız, çizeriz. Fakat bu adaletsizlik hakemler tarafından daha gözle görülür şekli ile sahaya yansıtıldığında işin tadı tuzu kaçıyor. Tıpkı bu müsabakada olduğu gibi diyebilirim. Hakem Tolga Özkalfa’nın yanlı ve taraflı tutumu özellikle ilk yarıda bariz ortadaydı. Elbette yenilginin arkasına böyle sığınmıyoruz, çünkü yenilirken de müsabakanın son düdüğü çalana kadar yeniyormuş havasında hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden Konyaspor ve camiasına sahiplenen taraftar vardı.

Biz yolumuza bakıyoruz. Hoşgörü, barış ve kardeşliğin kenti diye andığımız Konya diyarında Vitor Pereira ve milli oyuncumuz Volkan Şen’i disiplinsiz ve spora aykırı tavırları sebebiyle kınıyorum. Ve son olarak Kaya Tarakça’yı eleştiren güruh bir kitle elbette olacaktır. Hatalı gol yediğini düşünmemekle birlikte kabiliyetsiz değil, şanssız olduğunu düşünüyorum. Ki kasıtlı yapmadığı sürece hatalı olsa bile bu takım galibiyete sevinenlerin takımı olmamıştır. Kaya’nın olduğu gibi skora aldırış etmeden tüm takımın yanındayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR