Kalkınma Bakanı Elvan:

Kalkınma Bakanı Elvan:
"Diktatörlük diyenler, 'rejim değişikliği' diyenler ya okuduklarını anlamıyor, yahut yalancı veya art niyetliler. Hiç kimse Türk milletinin 5 yılda bir kullanacağı iradesini 'diktatörlük' diye tanımlayamaz, buna cüret edemez. Bu önce milletimize hakaretti

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Diktatörlük diyenler, 'rejim değişikliği' diyenler ya okuduklarını anlamıyor, yahut yalancı veya art niyetliler. Hiç kimse, Türk milletinin 5 yılda bir kullanacağı iradesini 'diktatörlük' diye tanımlayamaz, buna cüret edemez. Bu önce milletimize hakarettir." dedi.

Elvan, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Limonlu Kumkuyu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde, tesiste emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olmak üzere herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin hep birlikte güçlenerek yoluna devam edeceğini belirten Elvan, kriz, kaos ve darbe dönemlerine bir daha dönmemek üzere son verilerek ilerleneceğini söyledi.

Elvan, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına değinerek "Milletimizin bekası, istiklali, istikbali için bu önemli süreçte birlikte ve dayanışma halinde olmanın önemli olduğunu vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

Anayasa değişikliği için MHP ile yola çıktıklarını anımsatan Elvan, "Bu süreçte dayanışmamızı, çalışmalarımızı sürdürüp, milletimizin geleceği ve bekası için, güçlü Türkiye'mizin bekası için hep birlikte çalışarak ülkemizin önünü açacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi aslında bir siyasi mesele değil, memleket meselesidir. Ülkemizin beka meselesidir. Son 60 yılın tecrübesi bunu bize zorunlu kılmıştır." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, ülkenin geleceği için çok önemli bir değişikliğin söz konusu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, ülkenin bekası için çalıştıklarından dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi.

Anayasa değişiklik paketinde yönelik iddialara da değinen Elvan, şöyle konuştu:

"Diktatörlük diyenler, 'rejim değişikliği' diyenler ya okuduklarını anlamıyor, yahut yalancı veya art niyetliler. Hiç kimse Türk milletinin 5 yılda bir kullanacağı iradesini 'diktatörlük' diye tanımlayamaz, buna cüret edemez. Bu önce milletimize hakarettir. Hiç kimse milli iradenin tam tecellisini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi güçlendirecek bir sistem değişikliğini, rejim değişikliği olarak tarif edemez. Bu en hafif tabiriyle cumhuriyet ve demokrasi kavramına, milletimize hakarettir. Milletimiz, demokrasimiz, Türkiye güçlenecek, 16 Nisan'da Erdemli'miz, Mersin'imiz, milletimiz ne derse o olacak. Biz bu güne kadar milletimizin sözünün üzerine söz söylemedik. Milletimiz ne söylüyorsa, güzel söylüyordur, doğru söylüyordur."

- "Hizmetlerimizi, yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz"

Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temelinin yarın atılacağını hatırlatarak, 30 milyon yolcu kapasiteli havalimanının 2018 yılı sonunda vatandaşların hizmetine sunulmasının hedeflendiğini anlattı.

Mersin'i Antalya'ya bağlayan Akdeniz Sahilyolu Projesi'ndeki 6 tünelin açılışının yapılacağını da belirten Elvan, "Hizmetlerimizi, yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. İster yerel yönetimlerin sorunu, ister merkezi hükümete ait bir sorun olsun ben canla, başla bu ilimizin, Erdemli'mizin bir milletvekili olarak çalışmaya ve elimden gelen çabayı göstermeye devam edeceğim." dedi.

Elvan, Erdemli ilçesine verilen sözlerin de tek tek yerine getirildiğini belirterek, Çeşmeli-Taşucu otoyolunun projesinin tamamlandığını, gerekli onayların alınmasının ardından otoyolun yapımına bu yıl içerisinde başlanacağını söyledi.

Erdemli balıkçı barınağının da yatırım programına alındığını dile getiren Elvan, 13 gölet projesinden 3'ünün tamamlandığını, diğerlerinin ise yatırım programına alındığını ve yapımına bu yıl başlanacağını anlattı.

Bakan Elvan, ilçelere yönelik doğalgaz çalışmalarıyla ilgili gelişmelere de değinerek "Erdemli ilçemize şimdiye kadar doğalgaz ulaşmalıydı. Hükümetimizin almış olduğu kararla, Allah'ın izniyle nüfusu 20 binin üzerindeki ilçelerin tamamına doğalgaz götürmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili gerekli ödenekleri de sağladık. Allah'ın izniyle Erdemli'mize doğalgazı kazandıracağız." ifadesini kullandı.

Turizm sezonu öncesi yolların kalitesinin artırılması çalışmalarının da tamamlanacağını vurgulayan Elvan, ilçeyi kalkındıracak çok sayıda çalışmanın süratle tamamlanacağını aktardı.

Konuşmaların ardından Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve protokol üyelerince tesisin temeli atıldı.

Bakan Elvan, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililere seslendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.