Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:
"(DAEŞ bahanesiyle izinsiz gösteriler) Halkımız ve esnafımız hiçbir şekilde bir daha o hadiseleri yaşamak istemiyor. İnşallah bir daha o anlamda kamu düzeninin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz"

DİYARBAKIR (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 6-7 Ekim'de DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin "Halkımız ve esnafımız hiçbir şekilde bir daha o hadiseleri yaşamak istemiyor. İnşallah bir daha o anlamda kamu düzeninin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, İl Başkanı Muhammed Akar ve partisinin milletvekili adaylarıyla Bağlar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Gürsel ve Nükhet Coşkun caddelerindeki esnafla sohbet eden Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Bağlar ilçesinde vatandaşlar ve esnafın 6-7 Ekim olaylarında çok sıkıntı yaşayarak zarar gördüğünü anlattı.

Bakan Yılmaz, "Halkımız ve esnafımız hiçbir şekilde bir daha o hadiseleri yaşamak istemiyor. İnşallah bir daha o anlamda kamu düzeninin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. 6-7 Ekim hadiselerinden sonra yüzde 50-60 cirosu düşen esnaflarımız var. Yakılan yıkılan yerler oldu. Bizde bu konuda o hadiselerden sonra belli düzenlemeler yaptık, tedbirler aldık. Halkımızla birlikte, halkımızın emniyetini sahipleneceğiz. Bu devletin güvenliği meselesi değil, bu halkın güvenliği meselesidir. İnsanın emniyeti meselesidir. Bağlar ve Diyarbakır halkı emniyet içinde hem sosyal hayatını hem ekonomik hayatını devam ettirmek durumundadır" diye konuştu.

İlçede çocuk ve genç nüfusunun arttığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizim bu gençlere istihdam imkanı sağlamamız lazım. Gezerken görüyorum kahvehanelerde, internet kafelerde birçok gencimiz var. Bunları buralardan mümkün olduğunca kurtarıp sportif alanlara, eğitime, istihdama yönlendirmemiz gerekiyor. Diyarbakır'da buna büyük önem vereceğiz. Bir taraftan gençlerimize mesleki eğitim, kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran imkanlar sağlarken diğer taraftan da KOBİ'leri, işletmelerimizi destekleyeceğiz. Esnafımızı desteklemeye devam edeceğiz. Daha çok istihdam imkanları geliştireceğiz. Diyarbakır her şeye sahip bir ilimiz, yeter ki bu huzur, güven ortamı içinde bunları değerlendirelim. Daha çok yatırım kalkınma olsun."

Seçim çalışmaları kapsamında kentin birçok yerini gezdiğini belirten Bakan Yılmaz, bu sayede halkın sorunlarını ve sıkıntılarını çözme imkanı bulduklarını kaydetti.

Yerel Yönetimleri devletle iş birliği yapmaya çağıran Yılmaz, Bağlar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı bulunduğunu, kentsel dönüşümle ilçenin hem yaşam kalitesinin artacağını hem de sosyal hayatının daha da güzel hale geleceğini belirterek, şunları söyledi:

"Diyarbakır için bu anlamda iki temel önceliğimiz kentsel dönüşüm ve istihdamdır. İkisi de birbirini bütünlüyor. Kentsel dönüşüm gerçekleştiğinde aynı zamanda inşaat sektöründe de ciddi bir canlanma olacaktır. Tabii şunu söylemek zorundayım. Bu tür çalışmalarda yerel yönetimlerin katkısı çok önemlidir. Biz buradan yerel yönetimleri de bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Merkezi idare olarak bu tür konularda her türlü iş birliğine de açığız. Gelin birlikte bu temel meselelere el atalım, bu meseleleri çözelim. Hem halkımız rahatlasın hem ekonomimiz büyüsün. Kentsel dönüşüm inanıyorum ki buranın değerini arttıracak ve ekonomik gelişimini hızlandıracak."

Bakan Yılmaz'a seçimlerde başarı dileğinde bulunan vatandaşlar da Bağlar ilçesinde seçim çalışması yapan ilk bakan olduğu için teşekkürlerini iletti.

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra, engelli çocukları bulunan bir aileyi ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.