Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:
"İnsan odaklı kalkınmanın bir yansıması olarak, bir taraftan ekonomiyi büyüttük diğer taraftan da büyüyen ekonominin nimetlerini topluma çok daha adaletli bir şekilde dağıtmanın çabası içinde olduk"

MUŞ (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnsan odaklı kalkınmanın bir yansıması olarak, bir taraftan ekonomiyi büyüttük diğer taraftan da büyüyen ekonominin nimetlerini topluma çok daha adaletli bir şekilde dağıtmanın çabası içinde olduk." dedi.

Bakan Yılmaz beraberinde AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ile geldiği Muş'ta Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Şengül, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı.

Fatih İlkokulu'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılan Yılmaz daha sonra Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıttı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde sağlığa büyük önem verdiklerini vurguladı.

AK Parti'de insan odaklı bir kalkınma anlayışının hakim olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sadece ekonominin gelişmesi, insanların gelirinin artması kalkınma için yeterli değil. Aynı zamanda insanlarımızın çok daha sağlıklı bir ortamda, sağlıklı bir şekilde yetişmeleri kalkınmamızın çok önemli bir parçası. Sosyal devlet diye bir kavram var. Bizim devletimizin de temel niteliklerinden biri sosyal devlet olmasıdır. Yıllar yılı bu kavram kağıt üzerinde kaldı. Doğru düzgün hayata geçirilemedi ama hükümetlerimiz bu konuya büyük önem verdi. İnsan odaklı kalkınmanın bir yansıması olarak, bir taraftan ekonomiyi büyüttük diğer taraftan da büyüyen ekonominin nimetlerini topluma çok daha adaletli bir şekilde dağıtmanın çabası içinde olduk."

Doğu Anadolu Bölgesi için DAP Eylem Planı hazırlandığını anımsatan Yılmaz, "Sadece bu DAP Eylem Planında 2014-2018'i kapsayan süreçte 21 milyar liralık yatırım öngördük. Sağlık hizmetlerinde de çok farklı düzeylere ulaştık. Çok şükür tedavi hizmetlerinde Türkiye artık çok iyi bir yere gelmiş durumda. Asıl önemli olan koruyucu sağlık dediğimiz faaliyetler. Son dönemlerde hazırladığımız planlarda hep bunun altını çiziyoruz. Koruyucu sağlığın özünü de şu oluşturuyor; sağlıklı besleneceğiz ve hareket edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Sağlık Bakanlığı ile daha sağlıklı bir toplumun oluşturulması için çalışma yürüttüklerini, bunlardan birinin de bisiklet kültürü olduğuna dikkati çeken Yılmaz, üniversitelerde, köylerde, beldelerde daha hareketli bir nüfus oluşturarak obeziteden uzaklaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bisiklet kullanmanın sağlık için önemini dile getiren Yılmaz, "Çocuklarımız bizim en büyük varlığımız. Diğer bütün kaynaklar insanla birlikte anlam kazanıyor. İnsan onu kullanamadığı sürece bir anlam ifade etmiyor. Çocuklarımıza ne yapsak az. Biz de elimizden geldikçe hükümet olarak çocuklarımıza dönük hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, törenin ardından çocuklarla bisiklet sürdü.

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.